Vyvrcholení oslav - Zbrojovka porazila Slovan 3:1

Vyvrcholení oslav - Zbrojovka porazila Slovan 3:1

B r n o - Závěr oslav stoletého výročí obstaral duel mezi Zbrojovkou a Slovanem. Poslední mač fotbalové sezony 2012/13 Zbrojovka nakonec zvládla, i přes inkasovanou první branku duel otočila a zvítězila 3:1. Branky vstřelili Škoda, Mezlík a Přerovský.

Hosté nastoupili v silně kombinované sestavě a bez největších opor, domácí naopak měli k dispozici takřka kompletní kádr. Chyběli jen Petr, Hyčka, Šoljić, Lutonský a Fall, vesměs doléčující drobná či větší zranění. Naopak po delší době se v dresu "áčka" objevili Avdić s Glaserem, kteří se naposledy podepsali pod triumfem juniorky s Teplicemi. Ze členů mistrovského týmu byli k duelu se Slovanem nominováni i Hladký či Přerovský.

A Avdić se také ocitl v první vážnější šanci zápasu, jeho hlavička ovšem skončila na tyčce a k dorážce se Brňané nedostali. To se psala sedmá minuta a tento moment vybočil z opatrného úvodu utkání.

První možnost Slovanu měl Hutta, jeho projektil zamířil ovšem nad branku a přesný nebyl ani pokus Bagiho. Zbrojovka táhla útoky středem hřiště, jeden z nich zakončil Mezlík zblokovaným pokusem. Ve 36. minutě trefil Kroupa hlavou břevno, míč se odrazil před brankovou čáru a pak byl odpálen mimo nebezpečí.

Hosté nebyli v první půli horším celkem, zahrávali řadu rohových kopů a obrana Brna měla stále co dělat. Pět minut před pauzou se navíc Avdić střetl ve vápně s Huttou a sudí Adámková nařídila pokutový kop. Ten bezpečně proměnil kapitán hostujícího celku Nicolas Goristo. V poslední minutě úvodní půle opustil hřiště za potlesku tribun Petr Švancara, jeho místo zaujal Marković.

Ve druhém poločase Slovanu došel dech a Zbrojovka převzala pevně otěže duelu. Střídající Hladký v brance mnoho práce neměl, naopak na druhé straně se Poláček měl co otáčet. Zlikvidoval šanci Markoviće, při hlavičce Škody mu pomohla tyč, již třetí v zápase.

Ovšem v 55. minutě se již Zbrojovka prosadila, Michal Škoda jemně usměrnil do sítě Markovićovu přihrávku - 1:1. V dobré pozici se ocitl i Halaška, po pasu za obranu si zpracoval míč naprosto dokonale, ovšem následná střela skončila nad.

V 64. minutě se na hřiště dostal i Přerovský a byl u obou zbylých gólových momentů. Nejprve v 70. minutě vnikl do vápna, kde jej nešikovně kopačkou zasáhl Vrablec a i Brňané si tak vyzkoušeli pokutový kop. Pavel Mezlík se nerozpakoval a míč uklidil pod břevno - 2:1.

Sami na gólmana mohli jít vzápětí Halaška a po něm Přerovský, oba ale neuspěli, přičemž Přerovskému se nepovedl chytrý lob. Ovšem v 84. minutě rozehrál Glaser standardní situaci nečekaně rychle a rozběhnutý Daniel Přerovský se tentokrát už nemýlil - ranou pod břevno zvýšil na 3:1.

V závěru ještě prolétly vápnem Slovanu dva centry, na které těsně nedosáhli Marković a po něm Halaška. Poslední minuty patřily hostujícímu celku, nadějnou možnost Hutty ale zlikvidoval skvělým vyběhnutím Hladký. Pak už přišel jen ohňostroj jako symbolická tečka za oslavami.

Nováčkovskou sezonu zakončí oslavný zápas Zbrojovky se Slovanem
06.06.2013 | Martin Lísal

Nováčkovskou sezonu zakončí oslavný zápas Zbrojovky se...

B r n o - Zakončení bohatých oslav sto let od založení klubu a vlastně i celé nováčkovské sezony...