Poslední přípravný duel Zbrojovka zvládla, o výhře 3:1 rozhodl první poločas

Poslední přípravný duel Zbrojovka zvládla, o výhře 3:1 rozhodl první poločas

Generálka na ligu Zbrojovce vyšla, díky skvělé první půli porazila turecký BB Istanbul 3:1. Ještě do přestávky se postupně se prosadili Kroupa, Markovič a Zavadil z penalty. Brňané tak zakončili letní přípravu bez porážky.

Brno vstoupilo do utkání skvělým způsobem. Již ve 4. minutě našel Janotka přesným centrem Karla Kroupu a jeho hlavička skončila v síti - 1:0.

Rychlý a technicky vybavený soupeř vybojoval řadu rohových kopů, z nich ale neudeřil. Naopak zvýšit vedení mohl Markovič, jeho pěkná rána ale skončila na břevně. Míč se možná odrazil za brankovou čáru, rozhodčí ale situaci jako gól neposoudili.

Miroslav Markovič se však dočkal, ve 41. minutě se prosadil po skvělé akci Traorého - 2:0. V samém závěru poločasu vybojoval Kroupa penaltu a tu proměnil Pavel Zavadil, díky čemuž Zbrojovka vedla po půli 3:0.

Ve druhém poločase Zbrojovka prostřídala, navýšit vedení mohl Markovič, ale jeho gól nebyl uznán pro ofsajd. patnáct minut před koncem soupeř korigoval na konečných 3:1 pro Zbrojovku.

Brňané se prezentovali pěkným kombinačním fotbalem, řadu dalších šancí neproměnili. Jednalo se o povedenou generálku, při které se navíc nikdo nezranil.

Generálku na ligu obstará Zbrojovce turecký BB Istanbul
13.07.2013 | Martin Lísal

Generálku na ligu obstará Zbrojovce turecký BB...

Na brněnské fotbalisty čeká v malebném prostředí rakouských Alp poslední krok přípravy, pak už...