Do nového ročníku s remízou - Zbrojovka vydolovala v Jablonci bod

Do nového ročníku s remízou - Zbrojovka vydolovala v Jablonci bod

J a b l o n e c - Těžký úvodní duel v Jablonci Zbrojovka nakonec zvládla, dokázala vybojovat bod za remízu 0:0. V samém závěru byl vyloučen po druhé žluté kartě Janotka, i tak ale dokázali Brňané utkání dovést k remíze, která znamená první bodový zisk v Jablonci od roku 2007.

V roli favorita byl i díky úspěšné sérii Jablonec, Zbrojovka se ale nezalekla. Přežila platonický tlak soupeře v úvodu utkání, navíc zahrozila rohovým kopem a dalekonosnou ranou Paška. Tu Špit vytáhl na další rohový kop.

Aktivní byl zejména Markovič, z dvojice jeho šancí byla nebezpečnější ta z 19. minuty, Špit ovšem zakročil neomylně. Domácí se ke slovu dostali až v závěru první půle, ovšem stálo to za to - Kopicovu nebezpečnou hlavičku skvělým zákrokem zlikvidoval Hladký.

První půli poněkud ovlivil fakt, že oba týmy byly nuceny střídat. Ze hry šli domácí Rossi a hostující Traoré. Branku tedy diváci neviděli, byť o zajímavé momenty nouze nebyla.

Ve druhé půli zvýšil Jablonec aktivitu, Zbrojovka se prezentovala ranou Hyčky a několika centrovanými míči převážně ze Zavadilovy nohy. Na druhé straně musel bleskově z branky Hladký, aby zamezil sólu Vošahlíka.

Blízko k brance byli Brňané po hodině hry, Markovič místo střely zvolil přihrávku. Ze všeho nakonec byl jen neúspěšný roh a pak mohli udeřit domácí - Kopic ovšem spolu s HLadkým přeloboval i branku.

V závěru utkání se tlak Jablonce stupňoval, konec nadějím na bod mohl přinést tři minuty před koncem Hubník, naštěstí pro Brno ale netrefil míč v jasné pozici. V nastavení byl ještě vyloučen po druhé žluté kartě brněnský Janotka, Zbrojovka nicméně duel dohrála a navíc vybojovala rohový kop. Ten se ovšem neujal a duel tak nakonec skončil remízou 0:0.

Ta znamená první bodový zisk na jabloneckém hřišti od roku 2007, stejně jako premiérový bod ze hřišť soupeře pro trenéra Grmelu a první čisté konto v kariéře gólmana Hladkého.

Na úvod vítěz Superpoháru - Zbrojovka se pokusí prolomit jablonecké prokletí
20.07.2013 | Martin Lísal

Na úvod vítěz Superpoháru - Zbrojovka se pokusí...

Dlouhé čekání končí, Zbrojovka jde opět do boje o prvoligové body! A hned na úvod čeká loňského...