Fantazie! O třetí domácí výhře v řadě rozhodla jediná branka

Fantazie! O třetí domácí výhře v řadě rozhodla jediná branka

Zbrojovka v mrazivé bitvě o šest bodů tahala za delší provaz, na branku si však musela počkat až do závěrečné dvacetiminutovky. Veledůležité body si Brno připisuje po milimetrové hlavičce Davida Paška ze 72. minuty.

Čtyři příčky, v nich však skrytý pouze jediný bod. Takový byl před sobotním utkáním rozdíl mezi oběma soupeři. V neuvěřitelně vyrovnané tabulce Gambrinus ligy se tak jednalo o "šestibodový" zápas. Když se v Brně utkaly oba celky naposledy, odjížděla Vysočina s pětigólovým přídělem. Pohárovou výhrou povzbuzená Zbrojovka vyhlížela obdobný scénář..

Skutečně to byli od úvodních minut domácí, kdo šel po výhře s větší chutí. Již v sedmé minutě sklepl Kroupa Janotkův centr pro Luďka Pernicu, ten však atakován obráncem trefil v dobré příležitosti pouze Blažka. V téže minutě se jihlavský veterán v bráně vytáhl i proti střele Davida Paška, který ve středu hřiště dostal trestuhodně moc prostoru. V 16. minutě se v souboji na levém okraji hřiště prosadil Milan Lutonský, tlačil míč před bránu, avšak Pašek v těžké pozici zakončit nedokázal.

Zbrojovka v úvodu prvního dějství půjčovala Jihlavě míč jen minimálně a rozhodně byla lepším celkem. O to krutější situace mohla nastat, kdyby Masopust potrestal ve 27. minutě zaváhání brněnských stoperů. Proti byl však Václav Hladký. I Zbrojovka se před poločasem dočkala ještě jedné velké šance. Milan Lutonský si za vápnem nachystal krásně míč na levačku, jeho obstřelu pak chyběly centimetry k tomu, aby zapadl do růžku brány překonaného Blažka.

O hezký fotbalový okamžik se postaral hned v úvodu druhé půle Pavel Zavadil, který se z voleje opřel do rány, který prosvištěla jen kousek podél Blažkovy pravé tyče. Zbrojovka byla nadále aktivnějším celkem. O další ohrožení brány se po nadějném přečíslení postaral hlavou Kroupa.

Pokud první poločas moc fotbalových okamžiků nepřinášel, o druhém to platilo dvojnásob. Vědět o sobě dal v 67. minutě David Pašek, jeho dalekonosná rána však byla zblokována na roh.

Zbrojovka nakonec byla za svou neutuchající snahu odměněna. V 72. minutě dostal prostor k centru Jiří Skalák, ten svým míčem neomylně našel Davida PAŠKA a jeho přesná hlavička znamenala vedení Zbrojovky!

Kombinačně velmi slabá Jihlava nebyla schopna se vyšvihnout k nějaké reakci, a tak to byla Zbrojovka, kdo mohl navýšit skóre. Pavel Zavadil si v ideální pozici postavil míč k přímému kopu, jeho ráně však chyběla dostatečná razance. I ve druhé půli z ničeho nic přišla šance Masopusta. Stejně jako v prvním dějství ale míč do brány nepustil Hladký. A když se neujala ani rána Kolouška z přímého kopu, utkání skončilo hubeným, avšak mimořádně cenným vítězstvím domácích.

Ohlasy trenérů

Václav Kotal (FC Zbrojovka Brno): "Byl to bojovný zápas a jsme nesmírně rádi, že se nám jej povedlo zvládnout. Neztratili jsme doma body potřetí v řadě, máme před sebou trochu klidnější týden, ale pro výraznější zlepšení musíme začít bodovat i venku. Měli jsme větší vůli po vítězství."
František Komňacký (FC Vysočina Jihlava):: "Dnes to byl z naší strany takový líný fotbal. Soupeř byl bojovnější, důraznější v osobních soubojích. Jeho výhru hodnotím jako zaslouženou, my máme rozhodně o čem přemýšlet."
Souboje jeden na jednoho mám rád, říká Václav Hladký
03.11.2013 | Martin Lísal

Souboje jeden na jednoho mám rád, říká Václav Hladký

B r n o - Václav Hladký proti Jihlavě vychytal třetí letošní nulu, čisté konto navíc udržel i v...
Doufám, že nám ta domácí série vydrží, neskrýval nadšení Karel Kroupa
03.11.2013 | Jakub Sabol

Doufám, že nám ta domácí série vydrží, neskrýval...

B R N O - Zbrojovka má za se sebou další povedené střetnutí na domácím stadionu. Bezprostředně po...
Naštěstí se nám převahu povedlo zúročit, oddychl si Václav Kotal po výhře nad Jihlavou
02.11.2013 | Martin Lísal

Naštěstí se nám převahu povedlo zúročit, oddychl si...

B r n o - Bitvu Zbrojovky s Jihlavou rozhodl jediný gól, ke štěstí brněnských fanušků byl jeho...

Fotogalerie

Všechny fotografie