Zbrojovka na hřišti vicemistra vybojovala bod za remízu 1:1!

Zbrojovka na hřišti vicemistra vybojovala bod za remízu 1:1!

P l z e ň - Brněnská Zbrojovka zvládla představení na hřišti obhájce trofeje, v Plzni vybojovala remízu 1:1. O gól se v závěru první půle postaral Aleš Schuster. Brňané se bodově dotáhli na devátý Jablonec, se kterým se střetnou v posledním kole příští sobotu.

Oba soupeři již měli své jisté - Plzeň skončí druhá a Zbrojovka si záchranu vydřela v minulém kole. I proto do utkání nastoupila v základní sestavě bez Zavadila, zato s Malíkem či Lutonským. Plzeň oproti tomu nasadila takřka nejsilnější sestavu. V první půli byl také domácí celek aktivnější, ve 23. minutě Daniel Kolář hlavou trefil spojnici břevna a tyče.

O tři minuty později se skóre již měnilo. Kolář ve vápně tentokrát přihrával a volný Stanislav Tecl neměl problém dopravit míč skluzem do sítě - 1:0.

Krátce po úvodní trefě rozhodčí Franěk utkání na několik minut přerušil pro pokřiky fanoušků, což Plzeň vyvedlo trochu z tempa a Zbrojovka zvedla hlavu. Několika ranami zaměstnala Kozáčika a poté se jí povedlo vyrovnat. Aleš Schuster po Kerestešově centru hlavou překonal domácího gólmana, se kterým se posléze srazil a musel být ošetřen. Fakt, že branka byla nakonec uznána, unikl i některým fanouškům, do kabin se nicméně šlo za stavu 1:1.

Po změně stran Zbrojovka nadále sympaticky bojovala, hru Plzně mírně pozvedl příchod Pavla Horvátha. Hladký v krátkém sledu likvidoval rány Petržely a Koláře, hrozila ovšem i Zbrojovka. Po hodině hry měla solidní šanci na vstřelení druhé branky - střídající Skalák předložil na penaltě míč Lutonskému a ten v lehkém záklonu přestřelil branku.

V 75. minutě si zachytal znovu Hladký, s Pernicovou pomocí zlikvidoval střelecký pokus aktivního Petržely a následná Horváthova dorážka skončila mimo tyče.

Utkání se dohrávala za potlesku fanoušků obou táborů, stav se již nezměnil. Zbrojovka tak v boji na hřišti druhého celku tabulky a loňského mistra sehrála důstojnou roli a odvezla si do Brna cenný bod. Díky němu se dotáhla na devátý Jablonec, se kterým se také utká v posledním kole.

Václav Kotal, trenér Zbrojovky: "Do utkání jsme vstoupili s velkým respektem, nechali jsme Plzni moc prostoru na kombinaci. Byli jsme pod tlakem a to vyústilo ve vedoucí gól domácího celku. Naštěstí se nám podařilo v závěru půle vyrovnat po hlavičce Schustera, který byl faulován brankářem a nebýt gólu, kopala by se penalta. O přestávce jsem k hráčům musel důrazně promluvit, začali jsme hrát mnohem aktivněji, měli jsme i některé střelecké příležitosti. Bod je pro nás určitě úspěchem."

Jsem rád, že jsem se trefil opět do správné branky, žertoval střelec z Plzně
25.05.2014 | Jan Hrabálek

Jsem rád, že jsem se trefil opět do správné branky,...

Dal gól a padl jako podťatý. Aleš Schuster čtyři minuty před koncem poločasu v Plzni vyrovnal na...
Zachráněná Zbrojovka se v neděli vydá do Plzně
23.05.2014 | Lucie Hromádková

Zachráněná Zbrojovka se v neděli vydá do Plzně

B R N O - Brněnští fotbalisté se od minulého ligového kola mohou radovat ze záchrany nejvyšší české...