Vítěznou premiéru Kotala zařídil proti Senici gól Markoviče

Vítěznou premiéru Kotala zařídil proti Senici gól Markoviče

Zbrojovka v reprezentační pauze přivítala slovenskou Senici a po dlouhé době vyzkoušela, jak chutná pocit vítězství. Kouč Kotal poslal během své premiéry na hřiště celou řadu hráčů, z nichž o jednogólové výhře rozhodl již po deseti minutách hlavou Markovič.

V diametrálně odlišné situaci se momentálně nachází aktéři pátečního přípravného utkání v Rosicích. Zatímco Senica po osmi odehraných kolech Corgoň ligy této soutěži dominuje, vedení Zbrojovky muselo po pěti porážkách sáhnout ke změně v realizačním týmu. Střetnutí obou celků tak bylo premiérou Václava Kotala na brněnské lavičce, během které bylo jedním z cílů naladit hráče zpět na vítěznou notu. Dalším cílem pak, jak jste nejspíš v posledních dnech ze sdělovacích prostředků zaznamenali, byla zkouška právě jednoho z hráčů Senice, defenzivního záložníka Romana Fischera.

Brno začalo svou první bitvu pod Kotalem bez bázně. Již po deseti minutách našel centr Davida Paška hlavu Miroslava Markoviče, který otevřel skóre zápasu - 1:0. Povedený úsek hry mohl nejlepší brněnský střelec vyjádřit druhou brankou hned o minutu později, při brankáři Malecovi však stáli snad všichni svatí. Markovičova bomba totiž skončila na tyči a následná dorážka rozezvonila pro změnu břevno.

V dalším průběhu první půle převzali aktivitu hosté ze Slovenska. Ti se pokoušeli prosadit vzduchem, celou řadu centrů však během poločasu s přehledem posbíral gólman Hladký. Když se po rohovém kopu Senici přece jen podařilo vyrovnat, zachránila Zbrojovku píšťalka sudího Zelinky, signalizující faul hostů. Těsně před střídáním stran se Václav Hladký ještě vytáhl proti nebezpečné střele Zemana.

I ve druhé půli bylo u míče častěji hostující mužstvo, do šancí se ale dostávalo jen sporadicky. Brněnská obrana, ve druhé půli s Radkem Petrem za zády, tlumila útočné snahy Senice bez větších problémů, a když už se hostům přece podařilo obranu překonat, bylo to pouze se zdviženým praporkem pomezního.

Zbrojovka přečkala i závěrečný tlak, a tak zápas proti lídru slovenské ligy rozhodla jediná branka. Nezbývá než doufat, že Zbrojovka na tohle vítězství naváže i v rámci Gambrinus ligy, třeba už na hřišti pražské Dukly.