Zbrojovka inkasovala v závěru, v odvetě tak bude muset dotahovat

Zbrojovka inkasovala v závěru, v odvetě tak bude muset dotahovat

P r a h a - Zbrojovka má za sebou úvodní duel 4. kola Poháru České pošty. Vyrovnané utkání přineslo řadu šancí, na každé straně neproměněnou penaltu a v závěru Voltrův gól, který rozhodl o výhře Žižkova. V domácí odvetě tak budou Brňané dotahovat náskok soupeře.

Duel nudný rozhodně nebyl, již v úvodu se do nadějné možnosti dostal Pernica a hlavičkou prověřil Boháčovu pozornost. Za pár minut fauloval Skaláka Kiidron, nařízenou penaltu ovšem Markovič kopl nedůrazně a Boháč svůj tým podržel.

Tento moment povzbudil domácí celek, do šance se dostal exbrněnský Škoda, Hladký jej ale nadvakrát vychytal. Žižkov se také nakonec dočkal penalty - gólman Hladký fauloval Bartla. Svůj prohřešek ale odčinil, když Folprechtovu střelu vyrazil. Míč mohl usměrnit do sítě Škoda, ale v dobré pozici přestřelil.

Brno si vzalo slovo v závěru půle. Skalákův pokus obrana zblokovala, k dorážce se dostal Husár, ale míč netrefil ideálně. Navzdory řadě šancí tak první půle branku nepřinesla.

Druhou část hry načal po Frejlachově skvělé přihrávce Skalák, jehož ránu reflexivním zákrokem nohou zlikvidoval Boháč. Ten se blýskl i proti Fischerově hlavičce. V ten moment už byl na hřišti i Pavel Zavadil, v 60. minutě vystřídal Husára a jeho návrat do sestavy byl jednou z mála dobrých zpráv.

Zbrojovce totiž nevyšel závěr utkání. V něm přepustila aktivitu soupeři a přišel trest. Bartošákův centr Hladký ještě vyrazil, o pár minut později jej ale překonal střídající Voltr. Ve zbylých minutách již Brňané srovnat nedokázali a pohárové dvojutkání tak načali prohrou.

Ohlasy trenérů

Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Chtěli jsme si vytvořit dobrou výchozí pozici do odvety, to jsme ale jednoznačně nezvládli. V první půli jsme zaostávali v důrazu a nevytvořili si kvalitní šanci, jen náznaky - a i ty jsme řešili špatně. Ve druhé půli se hrálo na jednu branku, což jsme nezužitkovali. Penalta mohla být klíčová, ale soupeř také jednu zahodil. Rozhodující bylo, že jsme si nepřipravili kvalitní kombinační akce."