Sparta B odpor nekladla, rozhodla jediná trefa Kroupy

Sparta B odpor nekladla, rozhodla jediná trefa Kroupy

BRNĚNSKÉ IVANOVICE - První z posledních dvou testů před soustředěním favorizovaní Brňané zvládli. Proti sparťanské rezervě, bojující v ČFL, měla Zbrojovka prakticky celý zápas navrch. Utkání rozhodla jediná branka Karla Kroupy již z 15. minuty zápasu.

V prvním ze dvou sobotních testů, které Zbrojovku před odletem do Turecka čekaly, prověřila brněnské třetiligová rezerva Sparty Praha. V rámci vyrovnané tabulky ČFL se svěřenci Martina Haška drží na čtvrté pozici.

Ačkoliv na soupisce sparťanských figurovala některá povědomá jména, rozdíl v herní kvalitě obou týmů se projevoval od prvních minut. I přesto měli na svědomí první ohrožení brány hosté. Doležal byl však proti Záviškovi připraven. Nutno říci, že tato akce v úvodu utkání bylo tím jediným, k čemu se hráči Sparty v úvodním dějství dostali.

Zbrojovka se pokoušela Kotěrovu bránu ohrozit především centrovanými míči, nakonec se však ujala individuální akce Karla KROUPY, který po čtvrthodině hry poslal Brno do vedení.

Při absenci Pavla Zavadila v sestavě dostal šanci na zahrání přímého kopu Petr Glaser a nevedl si vůbec špatně. Jeho pokus ale skončil jen těsně nad Kotěrovou bránou. Brno pak dále pokračovalo ve snaze prosadit se centry z kraje hřiště, k vidění byla také celá řada rohů. Po jednom z nich si nejvýš naskočil Tomáš Janotka, avšak jeho hlavičce scházela přesnost.

Ve druhé půli se dlouho čekalo na nějaké vážnější ohrožení brány, pozdravy gólmanům z dálky tak vyslali na jedné straně Martin Hašek ml., na té brněnské pak Stanislav Vávra, ale ani po hodině hry se skóre neměnilo.

Sparta se v závěru utkání snažila alespoň o vyrovnání, její snahu však brzdila celá řada nepřesností. Zůstalo tak především u dalekonosných pokusů, přičemž v této oblasti byl i nadále aktivní Hašek. Jeho rána z 80. minuty před Petrem nepříjemně skočila, domácí gólman však neposedný míč dokázal zkrotit.

Zbrojovka ve druhé půli tedy dokázala uhájit jednobrankový náskok, směrem dopředu toho však nepředvedla tolik, kolik by si Václav Kotal nejspíš představoval.

Před odletem do Turecka čekají Zbrojovku dva sobotní zápasy
31.01.2014 | Martin Lísal

Před odletem do Turecka čekají Zbrojovku dva sobotní...

B r n o - V sobotu 1. února se Zbrojovka pro tuto zimu nejspíše rozloučí s areálem TCM, odehraje...

Fotogalerie

Všechny fotografie