V prvním semifinálovém utkání se radovala Plzeň

V prvním semifinálovém utkání se radovala Plzeň

P l z e ň - Úvodní utkání pohárového semifinále mezi Plzní a Zbrojovkou orámovaly góly v úvodu a závěru. O oba se bohužel pro Zbrojovku postarala Plzeň, která tak zvítězila 2:0. Brňané dohrávali celý druhý poločas bez vyloučeného Keresteše.

Plzeň nastoupila v plné síle a měla snový vstup do utkání. Již ve 2. minutě hlavičkoval Řezník, Hladký míč dokázel vyrazit, ovšem nepokrytý Stanislav Tecl otevřel skóre - 1:0.

Zbrojovka se nechtěla nechat zahanbit, první vážnější střelecký pokus měl na svědomí Pavel Zavadil, Kozáčik jeho ránu nadvakrát zkrotil. Dále Brňané vybojovali několik standardek, po nichž byl nejblíže k brance Petr Buchta - jeho hlavička těsně minula branku.

Domácí tým opět předváděl smrtící rychlé akce, po jedné z nich přestřelil odkrytou branku Kolář. Další z brejků musel hasit v závěru půle Keresteš nedovoleně a uviděl za to červenou kartu.

To značně narušilo brněnské plány na ofenzivní akce ve druhé půli. Hned po vstupu na trávník se Schuster pokusil zaskočit Kováčika, jeho rána z voleje ovšem skončila vedle a přišel plzeňský kontr, zakončený Hořavou taktéž mimo tyče.

Oslabení hosté se logicky spíše bránili a snažili se pro odvetu udržet jednobrankovou ztrátu, to se ale bohužel nepovedlo. V závěru totiž Limberský přiťukl míč Ďurišovi a ten z hranice vápna vstřelil druhou branku.

Odveta je na programu 1. května od 19 hodin a před Zbrojovkou tak leží výzva v podobě stažení dvoubrankového manka.

Ohlasy trenérů


Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Plzeň byla před utkáním favoritem, my chtěli hlavně uhrát takový výsledek, který by dal naději do odvety. Mrzní nás první dvě a poslední dvě minuty, úvodní gól jsme inkasovali zbytečně po autovém vhazování. V deseti lidech jsme předvedli poměrně zodpovědný výkon, ale v závěru přišel druhý gól, který naši situaci zkomplikoval."