Zbrojovka podlehla Českým Budějovicím, branky padaly jen v první půli

Zbrojovka podlehla Českým Budějovicím, branky padaly jen v první půli

K a m e n i c e n a d L i p o u - Dvě branky během tří minut - tento nepříjemný vstup do utkání s Českými Budějovicemi nakonec rozhodl o druhé "letní" prohře Brňanů v přípravě na sezonu. Jediný gól vstřelil na konci první půle Fabián Slančík.

Několik desítek diváků ani nestihlo prostudovat sestavy obou celků a už se skóre dvakrát měnilo - žel v neprospěch Zbrojovky. Již v 1. minutě otevřel skóre po Herzánově přiťuknutí Zdeněk Linhart, za další dvě minutky využil volného prostoru Jakub Hora a nadvakrát propálil Doležala. Prsty v této brance měl i exbrněnský Škoda, který si připsal nahrávku.

Zbrojovka se z krutého startu vzpamatovala po čtvrthodině hry, kdy si na rohový kop naskočil navrátilec do sestavy Marković - branku minul. Výraznější šanci měl dalěí útočník Kroupa, střílel z hranice malého vápna. Byl ovšem dobře strážen a jeho rána postrádala potřebnou razanci.

Ve 37. minutě se nicméně Brňané dočkali snížení, jejich aktivitu zúročil po Malíkově přesné přihrávce Fabián Slančík. Na poločasovém výsledku 2:1 nic nezměnil ani budějovický Škoda, v dobré pozici střílel nad branku.

Po změně stran Brňané prostřídali kompletní jedenáctku, na hřiště se takřka po roce dostal i Pavel Mezlík. Aktivnější byli v úvodu opět "domácí", kteří v sestavě učinili jen kosmetické změny. Benát z velkého úhlu orazítkoval konstrukci brněnské branky.

Na druhé straně se o srovnání pokoušel Zavadil, vytasil dvě dalekonosné střely - jednu ze hry, druhou ze standardky. Míč se ovšem mezi tyče nevešel a čas Zbrojovce rychle utíkal.

Výsledkem tak nakonec byla druhá letošní letní porážka. Další herní testy už na Brňany čekají v rámci letního soustředění v Rakousku, první dva přinese již nadcházející víkend a nebudete pochopitelně ochuzeni o informační servis.