Bude o čem přemýšlet. Zbrojovka před reprezentační pauzou pětkrát inkasovala

Bude o čem přemýšlet. Zbrojovka před reprezentační pauzou pětkrát inkasovala

Hodně rychle zapomenout. To budou slova, která si budou nejspíš vštěpovat hráči Zbrojovky cestou domů z Mladé Boleslavi. Pět inkasovaných branek a druhá porážka za sebou rozhodně není ideálním způsobem, jak si zpříjemnit reprezentační přestávku...

Zbytečně nechybovat, takové bylo před desátým kolem Synot ligy přání trenéra Zbrojovky, Václava Kotala. Že mu jeho svěřenci radost neudělají bylo však jasné již během úvodní desetiminutovky. Brno v defenzívě nezvládlo hned první dva míče, které směřovaly do jeho vápna. Ten první vyslal z pravé strany Kysela, Wágner sklepával na volného Jasmina ŠČUKA a ten měl již práci snadnou. Domácí kapitán byl v centru dění za malou chvíli znovu. Tentokrát hlavou prodloužil centr Bartla, který pak na zadní tyči přetavil v druhou branku Lukáš HŮLKA. Pro Brno start jako ze špatného snu.

Zbrojovka se rozvážnou rozehrávkou snažila pomalu dostat do zápasu, začátkem dvacáté minuty se ale síť za Hladkým vlnila potřetí. Tentokrát ji však naštěstí pro Zbrojovku rozvlnil Ďuriš z vnější strany. Poté se k prvnímu zakončení dostali i hráči Brna. Po individuálním uvolnění to zkusil Vávra, ale míč nenabral kýženou rotaci. Brno poté srovnalo hru a snažilo se Středočechy zmáčknout; domácí obrana ale potvrzovala svou letošní pověst a Brněnským se kombinací dostávalo za záda beků velmi těžko.

Naopak boleslavští fotbalisté procházeli brněnskou obranou jako nůž máslem. To se opět potvrdilo hned v úvodu druhé půle, když třetí branku po Bořilově centru přidal Michal ĎURIŠ. Nutno říci, že hosté inkasovali i potřetí po centru ze strany. Blesk mohl udeřit dvakrát i v úvodu druhé půle, tentokrát však Wágner v zakončení trestuhodně selhal.

Trenér Kotal, logicky nespokojen s dosavadním vývojem zápasu, reagoval dvojitým střídáním ofenzivních hráčů. Z původní trojice tak zůstal na hřišti jen Vávra a trenér Kotal patrně věděl proč. Stanislav VÁVRA stál na konci ojedinělé akce Brna, kdy utekl dvojici stoperů a chladnokrevným zakončením ještě dal Zbrojovce naději na bodový zisk.

Hosty ale dál srážel absolutní nedůraz v defenzívě. Sólo Wágnera ještě zadáci Zbrojovky s vypětím všech sil zastavili, Michal ĎURIŠ ale o minutu později ve vápně nikým neobtěžován vrátil Středočechům třígólové vedení.

Brno nepůsobilo odevzdaným dojmem a snažilo se skóre zápasu alespoň korigovat, míč z hlavy Buchty po centru Malíka ale skončil nad bránou. Z podobných situací dnes domácí bohužel nekompromisně trestali. Že dnes Zbrojovka skutečně neměla den pak potvrdila pátá inkasovaná branka, když míč skončil v Hladkého síti po Košťálově malé domů.

Nebezpečný přímý kop Zavadila už mohl jen těžko zlepšit celkový dojem z utkání. Svěřenci Václava Kotala tak budou mít během reprezentační přestávky rozhodně spoustu podnětů k zamyšlení. V dalším ligovém kole je totiž čeká další těžký soupeř, když doma vyběhnou proti pražské Spartě.

Ohlasy trenérů


Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Utkání se mi nehodnotí dobře. Na tréninku i u videa jsme si soupeře rozebírali, věděli jsme, jak hraje. Ale v prvních minutách jsme po autovém vhazování a rohovém kopu dvakrát inkasovali, což se proti takovému soupeři těžko otáčí. Boleslav hrála v klidu, trestala naše chyby a vše vyvrcholilo vlastním gólem. Z tohoto pohledu je výhra Boleslavi naprosto zasloužená. Musíme si uvědomit, že každé utkání je jiné a nemůžene žít věčně jen z předchozích dobrých výkonů."
Byla to katastrofa. Každý musí začít u sebe. Takhle to dál nejde, kritizoval vlastní tým kapitán
05.10.2014 | Jan Hrabálek

Byla to katastrofa. Každý musí začít u sebe. Takhle to...

Ticho jako v hrobě, že bys špendlík slyšel spadnout. Zklamání, frustrace, naštvanost. Dala by se...
Další kolo je tu, Zbrojovka míří do Boleslavi
03.10.2014 | Jakub Sabol

Další kolo je tu, Zbrojovka míří do Boleslavi

A zase po týdnu do boje. Zbrojovku čeká desátý ligový zápas, míří do Mladé Boleslavi. Ve Středních...