Fantazie! Zbrojovka po vynikajícím výkonu veze z Budějovic výhru!

Fantazie! Zbrojovka po vynikajícím výkonu veze z Budějovic výhru!

Po závěrečném hvizdu propukla mezi našimi hráči i fanoušky obrovská radost. Zbrojovka po gólech Sýkory, Jugase a Malíka zvítězila v nesmírně důležitém utkání na hřišti Českých Budějovic. Radost jim pochopitelně nezkazil ani roh, po kterém dvě minuty před koncem korigoval Jiří Kladrubský.

První dvě příležitosti patřily domácím, konkrétně Volešákovi, který nejprve hlavičkoval těsně nad, o minutu poději trefil slabou střelou Melichárka. Brňané nechtěli zůstat pozadu, při nadějném brejku ale Sýkora v rozhodující chvíli ztratil balon.Byl to právě Sýkora, kdo rozvlnil síť, avšak ve vzdušném souboji s domácím gólmanem si pomohl rukou a branka tak nemohla být uznána.

Dynamo v prvních minutách bylo aktivnější, do vedení ale šlo Brno. Pěknou akci zakončil přesně k tyči JAN SÝKORA, pro kterého to byla již druhá trefa v našem dresu. Po vstřeléném gólu bylo najednou Zbrojovky plné hřiště, oku polahodila zejména akce Paška, kterou založil Zoubele a zakončoval Moukanza těsně vedle.

Po půlhodině hry se brněnský tlak vytratil a hra se vyrovnala. Deset minut před koncem zakončoval rychlý kontr Moukanzy střelou z první kapitán Zavadil. O dvě minuty později Zbrojovce zatrnulo. Centr do vápna Melichárek neudržel a naštěstí pro Brno nedokázal Volešák trefit odkrytou branku. A když se v závěru do střely Benáta obětavě vložil Schuster, do kabin se odcházelo za hubeného vedení Zbrojovky.

I první šance druhé půle patřila domácím, na vysoký centr Janotky naskočil Benát, jehož hlavička mířila nad. Vedení Brna navýšil v padesáté druhé minutě JAKUB JUGAS, který si sebral centr Pavla Zavadila, udělal dva rychlé kroky směrem do vápna a propálil všechno, co mu stálo v cestě! Pro Jakuba to byla obrovská úleva, což bylo znát i při jeho oslavě, při které se spolu se spoluhráči běžel radovat pod skvěle fandící zbrojovácký kotel. Na vývoj utkání byl nucen domácí trenér zareagovat a do hry poslal mladého Peška.

Zbrojovka však pokračovala ve výborném výkonu. Po zblokované střele Radka Buchty zahrávalo Brno roh, po kterém hlavičkoval Keresteš těsně vedle. I trenér Kotal postupně poslal do hry Malíka s Vávrou. O další branku se pokoušel Sýkora, jeho ránu z dvaceti metrů Křížek s námahou vyrazil.

Gólová pojistka ale nakonec přišla, náhradník Vávra našel ve vápně zcela volného Keresteše, který z bezprostřední blízkosti trefil Křížka, na dorážejícího JANA MALÍKA už zívala prázdná brána a brněnský náhradník číslo dvě nekompromisně zavěsil pod břevno! Zbrojovka se tak raduje z nesmírně cenného vítězství, při kterém ji radost nezkazila ani snižující branka Jiřího Kladrubského úplném závěru.

Ohlasy trenérů

Sestřih utkání


Snad to diváci vezmou jako omluvu a zároveň pozvánku na Baník, přeje si kouč Kotal po výhře
28.02.2015 | Martin Lísal

Snad to diváci vezmou jako omluvu a zároveň pozvánku...

Č . B u d ě j o v i c e - Jaký kontrast proti minulé sobotě - v kabině Zbrojovky vládla po utkání...
Hráč utkání Jugas: Výsledek nám pomůže, ale musíme jej potvrdit
28.02.2015 | Martin Lísal

Hráč utkání Jugas: Výsledek nám pomůže, ale musíme jej...

Č . B u d ě j o v i c e - Založil akci, po které padl první gól. Druhý vstřelil sám. Jakub Jugas...
Zbrojovka míří do Českých Budějovic, ve hře jsou veledůležité body
27.02.2015 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Zbrojovka míří do Českých Budějovic, ve hře jsou...

B r n o - Víkend je za dveřmi a na Zbrojovku čeká druhý jarní zápas. Po porážce s Duklou míří...

Fotogalerie

Všechny fotografie