Venku opět stoprocentní! Ze Stínadel vezeme tři body po výhře 1:0

Venku opět stoprocentní! Ze Stínadel vezeme tři body po výhře 1:0

Venkovní loupení pokračuje! I druhé jarní utkání na půdě soupeře končí šťastněji pro Zbrojovku, utkání v Teplicích rozhodl ve druhém dějství jedinou brankou Lukáš Zoubele.

Celek domácích vstoupil do zápasu aktivněji - už ve třetí minutě se Teplicím nabízela možnost zahrání rohového kopu, míč na úrovni pokutového puntíku ale žádného hráče ve žlutomodrém dresu nenašel. I první kombinační představení hostí přišlo nazmar - dobrý pressing domácích zahnal Zbrojovku zpět až k Dušanu Melichárkovi.

Prvních deset minut se i díky kvalitnímu forčekingu od obou celků hrál pohledný vcelku fotbal. Jedna z největších šancí dosavadního průběhu přišla ve třinácté minutě, kdy Roman Potočný sebral balon u levé čáry a protáhl se přes obranný val Brna až k velkému vápnu - jeho následný přízemní centr Litsingi zasáhnout nedokázal. Také o dvě minuty později mohly Teplice poprvé udeřit, to když se Vachoušek po rohovém kopu pokoušel odhlavičkovat míč zpět do ohně, na tuto skutečnost ale brněnská obrana zareagovala na výbornou a nabídla Teplicím další standardní situaci, která již podobné ohrožení nepřinesla.

Největší šanci Brna si posléze připsal Jan Malík, kdyby Grigar proti jeho tvrdé ráně nezasáhl, Zbrojovka by se radovala ze vstřelené branky. Ani Teplice se nenechaly zahanbit, Nivaldo si na hranici velkého vápna zpracoval balón a opět to byl Melichárek, kdo se postaral o prozatimní bezbrankový stav.

Ve druhém dějství jsme se na vyloženou příležitost načekali, když však přišla, doputovala až do brány. V 61. minutě se ke míči dostal Lukáš Zoubele, vzal na hranici vápna zodpovědnost na sebe a přízemní ranou k tyči otevřel skóre.

Tým domácích zůstal po brance Brna jako opařený a horko těžko se dostával přes půlící čáru. O necelou čtvrthodinu později nabídl Takacs skvělou šanci zakročit pro Melichárka, který se po jeho střele natáhl a ukázkovou robinzonádou ji zlikvidoval.

V posledních pěti minutách se ke slovu začaly opět hrnout Teplice, vzhledem k nepřesnostem při rozehrávání standardních situací se domácí ale jen velmi obtížně dostávali do slibných šancí. Nenadálův hvizd na znamení ukončení zápasu potvrdil již třetí zápas s bodovým ziskem, a Zbrojovka Brno si tak z jarních venkovních zápasů odváží další tři body.

Sestřih utkání

Fanoušci byli skvělí, liboval si po utkání v Teplicích Malík
16.03.2015 | Martin Lísal

Fanoušci byli skvělí, liboval si po utkání v Teplicích...

T e p l i c e - Trenér Zbrojovky Václav Kotal nachystal pro utkání v Teplicích jednu vynucenou...
Křičíme, jsme šťastní, líčil bezprostředně po utkání hrdina Zoubele
15.03.2015 | Martin Lísal

Křičíme, jsme šťastní, líčil bezprostředně po utkání...

T e p l i c e - Kdo jiný mohl rozhodnout utkání na teplických Stínadlech? Právě Lukáš Zoubele tu...
Kotal po Teplicích: O přestávce jsme si řekli, že je potřeba zvýšit aktivitu
14.03.2015 | Martin Lísal

Kotal po Teplicích: O přestávce jsme si řekli, že je...

T e p l i c e - Pakliže má Zbrojovka pod koučem Kotalem nějakého vyloženě oblíbeného soupeře, jsou...

Fotogalerie

Všechny fotografie