V Győru stříleli branky jen domácí, Zbrojovka své šance nevyužila

V Győru stříleli branky jen domácí, Zbrojovka své šance nevyužila

Zlepšení ofenzivní fáze, to bylo předzápasové přání trenéra Kotala. To bohužel v Győru zůstalo nenaplněno, když jeho svěřenci nedokázali využít své šance a jednou domácí zachránila tyč. Győr naopak dokázal vsítit po jedné brance v každém poločase a Zbrojovka si tak sebevědomí v Maďarsku zrovna nezvedla.

Zbrojovka nastoupila do přípravného utkání v nejsilnější dostupné sestavě a začátek utkání byl skutečně svižný z obou stran. O první pokus se postaral Moukanza, na druhé straně v dobré pozici přestřelil Lipták.

Poté se již domácí dočkali první branky, když přímý kop zahrál nechytatelně Rudolf. Brno se snažilo o odpověď, napadající Moukanza však nedokázal potrestat chybnou rozehrávku Győru, největší zbrojováckou šanci první půle pak zahodil Vávra, který v jasné příležitosti minul bránu.

Dvojice Moukanza - Vávra se z pohledu Zbrojovky starala v první půli o vše zajímavé. Druhý jmenovaný mohl srovnat gólem do kabiny, kdyby mu k dosažení Moukzanzova pasu krok nechyběl.

Do druhé půle se postupně zapojili i Sedlák, Šumbera a Slančík, ke gólu to však nevedlo. Naopak podruhé udeřil soupeř, když ojedinělou akci zakončil Kvilitaia. O okamžité snížení se pokoušel ranou z přímého kopu Zavadil, ovšem neměl tolik štěstí jako v úvodním dějství Rudolf, když jeho střela skončila pouze na tyči.

Druhá půle nebyla z pohledu diváka tolik zajímavá a dohrávalo se prakticky bez šancí. Závěrečné minuty odehráli i junioři Šural a Přichystal, ani jeden z nich již ale nedokázal s nepříznivým výsledkem nic udělat, a tak Győr na domácí půdě porazil Zbrojovku 2:0.

Václav Kotal: "V prvním poločase nás soupeř určitě přehrával rychlostí kombinace i kvalitou hry. Po většinu času jsme se bránili, dostali jsme gól, domácí měli i další šance na skórování. Po přestávce se hra vyrovnala, ale opět nás soupeř potrestal po chybě při bránění. Bohužel se nám nepodařilo zdramatizovat utkání a dát gól. Problémy v útočné fázi přetrvávají. Musíme na tom do příští soboty, kdy hrajeme s Příbramí, zapracovat a něco změnit, abychom byli produktivnější."

Zbrojovka vyplní reprezentační pauzu  duelem s předním týmem maďarské ligy
13.11.2014 | Jakub Sabol

Zbrojovka vyplní reprezentační pauzu duelem s předním...

B r n o - Každý prvoligový tým využívá reprezentační pauzu po svém. Brňané se dohodli na přátelském...