Zbrojovka na úvod přípravy podlehla Sigmě

Zbrojovka na úvod přípravy podlehla Sigmě

O l o m o u c - Úvodní zápas zimní přípravy Zbrojovce nepřinesl góly ani body. Na olomoucké umělé trávě sice měli Brňané řadu šancí, síť ale nerozvlnili a v poslední čtvrthodině naopak dvakrát inkasovali.

Zbrojovka do utkání nasadila dle plánu dvě jedenáctky. Opticky lépe si vedla ta první, která si v první půli vypracovala solidní brankové možnosti. Asi nejblíže gólu byl aktivní kapitán Zavadil, jehož povedenou ránu zastavil v cestě do sítě obránce Rajnoch.

"První poločas jsme měli převahu, místy velkou, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku, což nás trápilo i po změně stran," zhodnotil vystoupení vstupní jedenáctky Kotal. Jinak nabídla úvodní pětačtyřicetiminutovka na poměry úvodního zimního duelu pohledný fotbal, sledovali jej mimochodem i trenér národního týmu Pavel Vrba, jeho zkušený rádce Karel Brückner a také znalec brněnské i olomoucké kopané Petr Uličný.

Jak už trenér naznačil, i v průběhu druhé půle měli jeho svěřenci problém s produktivitou, který je trápí již delší dobu. Po hodině hry zaměstnal Bláhu Klán, svůj premiérový gól na testech v Brně ale nevsítil. Neuspěl ani druhý novic Serečin, taktéž si vylámal zuby na Bláhovi.

Nenudil se ovšem ani na druhé straně Hladký, který zneškodnil Buchvaldkovo sólo a vyrazil i Houskovu gólovou střelu. Třetí nebezpečný pokus domácích již ovšem přinesl branku. Mladík Buchvaldek tentokrát Hladkého tváří v tvář překonal a otevřel skóre utkání. "Na umělé trávě má míč velkou rychlost a chová se trošku jinak, s čímž jsme se při rychlé akci soupeře nepopasovali, soupeř se prosadil a získal tím pochopitelně velkou výhodu," hodnotil Kotal.

Nepříjemný moment Brno nesrazil, času už ovšem nebylo mnoho. Po rohovém kopu ještě hlavičkoval Buchta, korekci skóre to ale nepřineslo a změnu naopak znamenala situace na druhé straně. Aktivní Buchvaldek uvolnil Housku, ten byl faulován a nařízenou penaltu proměnil Chorý - 2:0.

Zbrojovka tak v úvodu zimní přípravy podlehla. Do utkání nakonec nezasáhli kromě dříve avizovaných hráčů ještě Marković a Šumbera. A jak si vedli nováčci? "Po jednom poločase je pochopitelně na obsáhlejší hodnocení brzy, nicméně je znát, že toho mají za sebou míň než ostatní hráči a že působili v nižších soutěžích. Uplynulý týden ale poctivě makali a věřím, že s tímto přístupem to mohou dohnat," dodal Kotal. Jak již dříve trenéři avizovali, k prvnímu zúžení kádru dojde příští týden.

První zimní test obstará utkání s Olomoucí
09.01.2015 | Martin Lísal

První zimní test obstará utkání s Olomoucí

B r n o - Ani letos Zbrojovka nevynechá zimní Tipsport ligu. Boje ve skupině D tentokrát absolvuje...