První test úspěšný, výhru nad Oděsou zajistil Radek Buchta

První test úspěšný, výhru nad Oděsou zajistil Radek Buchta

A n t a l y a - Z řady šancí se ujala jediná, na výhru to ale stačilo. Zbrojovka na úvod soustředění v Turecku zdolala Oděsu 1:0. Výhru trefil ukázkově zakončeným protiútokem Radek Buchta.

Utkání se odehrálo pod umělým osvětlením a Zbrojovka v něm měla prakticky po celou dobu herně navrch - minimálně co se šancí týče. V úvodu zaměstnali gólmana soupeře Čtvrtníček s Paškem, oba stříleli po zemi. Čtvrtníček to pak po Paškově centru zkoušel hlavou, míč ovšem skončil mimo branku.

Oděsa dokázala dlouhé vteřiny držet míč, do šancí se ale neprobíjela, naopak hrozili Brňané. Sýkorův pokus dokázala obrana ukrajinského celku zblokovat, Buchta branku těsně minul a v samém závěru poločasu nedosáhl ve vápně na míč ve slibné pozivi Čtvrtníček.

Po změně stran se mezi tyčemi objevil Melichárek, postupně se do hry zapojili také Zoubele, Malík, Klán a Petr Buchta. Oděsa už byla přece jen nebezpečnější, Melichárek si dokonce připsal jeden zákrok proti ostré střele z hranice šestnáctky.

Obranu Oděsy zaměstnával hbitý Sýkora, jehož pokus minul horní roh branky o decimetr či dva. Poté centroval, k míči se dostal Pašek a krásnou ranou rozezvučel tyč branky soupeře.

Rozhodující moment se pak urodil čtvrthodinu před koncem. Oděsa zahrávala standardní situaci poměrně riskantně, nepřesný míč vypíchl Radek Buchta a Brňané se řítili ve čtyřech do rozhozené obrany soupeře. Sám Radek Buchta nezpanikařil a v ideální moment vypálil - 1:0.

Oděsa poté ožila a pár minut Zbrojovku svírala, tlak to byl ovšem spíše platonický, navíc rozkouskovaný střídáním. Reálná hrozba pro branku Melichárka nepřišla, naopak - pojistit výhru Zbrojovky mohl Zoubele. Jeho nadějný výpad z levé strany ovšem zastavil - poněkud podivně - praporek pomezního.

Na výhře Zbrojovky tento moment nezměnil nic - soustředění v Turecku tak začalo, co se výsledků týče, pro Brňany úspěšně.

První
07.02.2015 | Martin Lísal

První "turecký" test je tu - Zbrojovka hraje s Oděsou

A n t a l y a - Hráči Zbrojovky mají i dnes bohatý program. Dopoledne trénink, v podvečer pak první...
Podali jsme koncentrovaný výkon, těšilo trenéra Kotala
07.02.2015 | Martin Lísal

Podali jsme koncentrovaný výkon, těšilo trenéra Kotala

A n t a l y a - První herní test přinesl na soustředění v Turecku výhru. Zbrojovka porazila...
Naznačil jsem přihrávku, brankář se položil a bylo to, popisuje střelec Buchta
07.02.2015 | Martin Lísal

Naznačil jsem přihrávku, brankář se položil a bylo to,...

A n t a l y a - Původně dnes vůbec neměl nastoupit, nakonec ale odehrál Radek Buchta skoro celý...

Fotogalerie

Všechny fotografie