Napočtvrté to v Turecko nevyšlo, v generálce zvítězil Tiraspol

Napočtvrté to v Turecko nevyšlo, v generálce zvítězil Tiraspol

Generálka na první jarní kolo se nám nepovedla, v posledním zápase jsme ztroskotali především v efektivitě zakončení. Naopak Sheriff svou chudou kazetu příležitostí dokázal využít stoprocentně a i když se autor dvou branek Eugenio Rebenja nechal předčasně vyloučit, přesilovku už se nám zužitkovat nepodařilo.

Trávník skrápěl po většinu utkání mírný deštík, což v prvních minutách svědčilo Zbrojovce. Ta vybojovala dvě po sobě jdoucí standardní situace, při kterých ovšem Sheriff nezaskočila. Trenér Zoran Zekić (zná se mimochodem s Pavlem Zavadilem z dob angažmá v Maccabi Haifa) měl k dispozici skvěle individuálně vybavené hráče, kteří navíc hráli týmově, což nebývá u podobných soupeřů vždy pravidlem

První opravdu vážná možnost přišla na druhé straně v 18. minutě - a bohužel z toho byl ihned úvodní gól utkání. Po dvou centrech Zbrojovky do vápna zaútočili Moldavané, Leonel Olimpio se po dlouhém pasu mezi obránce ocitl sám před Hladkým, udělal mu kličku a otevřel skóre utkání.

To byla sprcha studenější než turecký deštík, Brno ovšem inkasovaná branka nezlomila. Ve 22. minutě vypíchl Buchta míč soupeři a zkusil štěstí, míč letěl metr od tyče moldavské branky. Po půlhodině dokonce dopravil Pašek míč do sítě, ještě předtím ale bylo pískáno pro hraní rukou.

Brňané to dál zkoušeli spíše z dálky. Aktivní Pašek vybídl ke střele Jugase a jeho povedený pokus se otřel o tyč. Zřejmě největší možnost měl ve 36. minutě Zoubele, ranou z první z hranice šestnáctky těsně minul branku. Brňané se burcovali, cítili, že soupeř je k překonání, ještě před půlí pálil po zemi Sýkora - gólman byl připraven.

Bohužel po změně stran si už Zbrojováci tolik nadějných možností nevypracovali, přestávka jejich tlak otupila a soupeř konsolidoval síly. V 58. minutě navíc přišla druhá branková akce - po útoku Zbrojovky předvedl Tiraspol ukázkově zahranou protiakci, na jejímž konci byl Rebenja. Ten ovšem vzápětí svůj skvělý individuální výkon trochu pokazil - na oslavu si vysvlékl dres, obdržel druhou žlutou kartu (tu předchozí dostal jen o dvě minuty dřív) a byl vyloučen.

To pochopitelně znamenalo, že se Sheriff zatáhl do obrany, obranu Zbrojovky znepokojoval jen rychlými výpady, což ovšem při technických kvalitách hráčů znamenalo vždy nebezpečí.

Brňané sice drželi míč, nedokázali se ale dostat do takových šancí, jaké přinesla první půle. Nejblíže k ohrožení branky byl Keresteš, z přímého kopu mířil nicméně nad branku a Zbrojovka tak poprvé na soustředění nalezla přemožitele.

Video

V generálce na ligu nás prověří moldavský Sheriff Tiraspol
14.02.2015 | Martin Lísal

V generálce na ligu nás prověří moldavský Sheriff...

A n t a l y a - Na závěr soustředění čeká na Zbrojovku Evropou protřelý Sheriff Tiraspol. Utkání s...
Trenér Kotal: Utkání ukázalo, co nám chybí
14.02.2015 | Martin Lísal

Trenér Kotal: Utkání ukázalo, co nám chybí

B e l e k - V generálce na ligu Brňané podlehli moldavskému Tiraspolu 0:2, na soustředění tak...
Stanislav Vávra: Vše se počítá až od příští soboty
14.02.2015 | Martin Lísal

Stanislav Vávra: Vše se počítá až od příští soboty

B e l e k - Stanislava Vávru vyřadila z utkání proti FK Aktobe nemoc, v generálce s Tiraspolem už...

Fotogalerie

Všechny fotografie