Ve druhém utkání podlehla Zbrojovka Znojmu 0:2

Ve druhém utkání podlehla Zbrojovka Znojmu 0:2

B r n o - Proti Znojmu nám to letos nejde - loňský prvoligový soupeř nás vyřadil z poháru a zvítězil i v zimním přípravném utkání. V poslední čtvrthodině se dvakrát gólově prosadil Žondra.

Do druhého utkání nastoupila odlišná jedenáctka. Rozhodně nebylo k vidění tolik šancí, ze strany Zbrojovky to v první půli byly spíše náznaky.

Více vzruchu vzbudila až individuální akce Serečina. Ten si vtipně poradil s dvojicí protihráčů, zakončení už ale ideální nebylo - vypálil těsně vedle. Chvilku po něm hlavičkoval po rohovém kopu Buchta, ani on ale síť nerozvlnil.

Novic Melichárek mnoho práce neměl, zasahoval proti několika centrům a zneškodnil slabou Žondrovu střelu. Závěr poločasu ještě patřil Vávrovi, ten zkoušel přihrávat i střílet, poměrně pevná znojemská obrana ale odolala.

A odolat se jí podařilo i po změně stran. To už se hosté osmělili i směrem dopředu a střídající Veselý se musel hodně činit. V 57. minutě skvěle zlikvidoval šanci Pázlera, poradil si také s Helískovým pokusem.

Zbrojovka se marně probíjela skrz modrobílý val a navíc v poslední čtvrthodině dvakrát neuhlídala Libora Žondru. Nejprve pláchl obraně Okleštěk, po jeho příhře střílel do tyče Cihlář a Žondra neměl problémy s dorážkou. Pojistku na první výhru Znojma v přípravě pak dal tentýž hráč opět dorážkou, tentokrát po rohovém kopu - předcházející Dreksův pokus dokázal Veselý vyrazit.

Zbrojovka tak po šesti zápasech bez prohry (a třech bez inkasované branky) vyšla v přípravě naprázdno. Další herní testy čekají na Brňany už v Turecku.

Trenér Kotal hodnotí dnešní dvojzápas
03.02.2015 | Martin Lísal

Trenér Kotal hodnotí dnešní dvojzápas

B r n o - Zbrojovka dnes sehrála výsledkově rozdílné zápasy - Ružomberok dokázala porazit 1:0, pak...

Fotogalerie

Všechny fotografie