VIDEO: Zbrojovka v Rakousku podlehla Bielefeldu, rozhodl jediný gól

VIDEO: Zbrojovka v Rakousku podlehla Bielefeldu, rozhodl jediný gól

L i e n z - V malebném alpském údolí sehrála Zbrojovka další přípravný zápas, tentokrát proti Bielefeldu. Brňané nebyli bez šancí, Chrien trefil břevno - z výhry se ovšem nakonec radoval německý celek, naše čekání na vstřelený gól pokračuje.

Zbrojovka vyšla střelecky naprázdno ve dvou předchozích utkáních, zlomit se to pokusila proti celku druhé bundesligy - Bielefeldu. Do utkání podle plánu nastoupila jedenáctka, složená spíše z mladších hráčů.

V první půli měla více ze hry Zbrojovka. První nadějný pokus přinesla standardka, z níž pálil Weber mimo tyče. Ohrožení branky Bielefeldu znamenalo i několik nadějných průniků, po jednom z nich se k míči natahoval Petr Buchta, byl ovšem na hranici pravidel ustrážen.

Kontrovat mohl na druhé straně Nöthe, proti němuž zakročil výtečným způsobem Doležal. V následujících momentech měl hlavní slovo Martin Chrien - nejprve pálil vedle, ve 38. minutě měl asi největší šanci poločasu, když po Malíkově milimetrové dlouhé přihrávce a následném Lutonského centru hlavičkoval do břevna.

Po nadějné první půli bohužel Zbrojovka trochu vyklidila pole, čehož čerstvý soupeř po prostřídání takřka celé jedenáctky využil. Po rohovém kopu se prosadil zblízka Manuel Hornig a Bielefeld šel do vedení. Vzápětí nasadila několik čerstvých hráčů i Zbrojovka, Matúš Lacko chvilku po příchodu na hřiště střílel poměrně nebezpečně, obrana ovšem míč zblokovala na rohový kop.

Obraz hry se pak změnil - Zbrojovka se snažila vyrovnat a šla do rizika, čehož Bielefeld využíval k několika kontrům. Ukázkovou situaci nabídla 70. minuta - Šural pálil po rohu nad branku, další roh přinesl jen menší zmatek ve vápně a po chybě se najednou na Doležala řítila dvojice hráčů soupeře. Mast naštěstí pro Brno přestřelil.

Nejblíže k vyrovnání se Zbrojovka ocitla v 75. minutě - Škodovu peprnou ránu Davari jen vyrazil, Klánova dorážka se obloučkem snášela za překonaného gólmana, skončila ovšem na horní síti.

Chvilku poté měl podobnou možnost Bielefeld - rychlý kontr hasil Doležal skluzem a odkopem mimo vápno, ve středu pole ovšem Brňané míč nevybojovali. Hober zamířil na prázdnou bránu - a míč po odrazu zamířil nad. Necelé tři stovky diváků se tak další branky nedočkaly, Zbrojovka podlehla Bielefeldu 0:1.

Michal Šmarda: Věřím, že si góly schováváme pro ligu
13.07.2015 | Martin Lísal

Michal Šmarda: Věřím, že si góly schováváme pro ligu

K a p r u n - Po dvou slunných dnech nás ráno přivítala zatažená obloha, což tak trochu...

Fotogalerie

Všechny fotografie