VIDEO: Se vztyčenou hlavou, ale opět bez gólu - Zbrojovka v generálce podlehla Brémám

VIDEO: Se vztyčenou hlavou, ale opět bez gólu - Zbrojovka v generálce podlehla Brémám

Z e l l a m Z i l l e r - Zbrojovka Brno podlehla v generálce na ligu Werderu Brémy 0:2. Brňané předledli zejména v první půli sympatický výkon, střelecké prokletí ale prolomit nedokázali.

Utkání mělo na poměry přípravy velmi solidní kulisu - fanoušci Brém dorazili v hojném počtu a zahanbit se nenechali ani Zbrojováci, kteří dojeli z Brna autobusem (a další po vlastní ose z okolí, kde trávili dovolené).

A právě za bouřlivé podpory Zbrojováků začal náš tým poměrně odvážně. Dobře napadal, středopolaři získávali míče, výsledkem byly dva rohové kopy či Škodův nadějný průnik, zastavený až odkopem obránce Galveze. A byla to právě Zbrojovka, kdo měl první vážnější šanci - Malík si našel prostor mezi protihráči, z dálky vypálil a Wiedwald musel jeho ránu vyrazit na další roh.

Chvilku poté musel Wiedwald vyrazit štiplavý Kerestešův centr, po další příhře se natahoval Řezníček a jen těsně hlavou na míč nedosáhl. Werder si vzal slovo až po občerstvovací pauze, která proběhla ve 25. minutě - ovšem stálo to za to. Bartelsova rána mířila těsně vedle, Bargfredeho přímý kop vyrazil pohotový Melichárek a do třetice už bohužel udeřilo. Po následném rohovém kopu vyskočil nejvýš český reprezentant Gebre Selassie a otevřel skóre utkání.

To byla studená sprcha pro sympaticky bojující Zbrojovku, ta ve zbytku půle už mnoho u míče nepobyla. Naopak na druhé straně málem opět zahřmělo, Junuzović hledal na malém vápně centrem spoluhráče, ti ovšem naštěstí pro Brno na míč nedosáhli.

Do druhého poločasu nasadil Werder čerstvé síly, Zbrojovka poslala do hry Briganta a Freliha. Po sedmi minutách hry pálil z přímého kopu kousek vedle Zavadil, branku minul. Melichárek si poradil s prudkou Bartelsovou ranou a utkání rychle plynulo za pokračující výtečné atmosféry, byť (i vinou velkého horka) již ne v takovém tempu.

V 68. minutě bohužel přišel druhý úder - Hajrović měl ve vápně dost prostoru na to, aby prostrčil míč doleva na volného Bartelse a ten nedal Melichárkovi šanci.

Na obrat proti jistě hrajícímu soupeři již zbývalo málo času, sil také ubývalo. Lutonský se prezentoval vydařenou ranou z hranice vápna, míč se ovšem mezi tyče nevešel. Zbrojovka tak v generálce na ligu podlehla Werderu Brémy 0:2.

Trenér Kotal hodnotí generálku s Werderem Brémy
19.07.2015 | Martin Lísal

Trenér Kotal hodnotí generálku s Werderem Brémy

Z e l l a m Z i l l e r - Svěřenci trenéra Václava Kotala neprolomili střelecké trápení ani proti...
V generálce na ligu narazí Zbrojovka na čtyřnásobného německého šampiona z Brém
17.07.2015 | Martin Lísal

V generálce na ligu narazí Zbrojovka na čtyřnásobného...

K a p r u n - Poslední ráno v Rakousku, poslední přípravný zápas - a pak hurá zpět do Brna. Ovšem...