Zbrojovka v závěru přišla o bod ze Zlína

Zbrojovka v závěru přišla o bod ze Zlína

Z l í n - Ani první ligová branka Martina Chriena Zbrojovce na body nestačila, v poslední minutě totiž rozhodl z pokutového kopu domácí útočník Železník.

Trenér Kotal provedl po reprezentační pauze pět změn v sestavě oproti domácímu zápasu s Jabloncem, v základu tak mimo jiné nastoupili Keresteš, R. Buchta, Chrien, nebo Škoda. A netrvalo dlouho a Zbrojováci se dostali do první velké šance, Řezníček ale svůj únik ze 4. minuty zakončil ukvapenou střelou, kterou chytil domácí gólman Holý. Nakonec udeřilo na druhé straně. Poznar našel ve 13. minutě svým centrem volného Železníka, který prostřelil Doležala.

Brněnští však nebyli gólem příliš zaskočeni a vytvářeli si další šance. Těsně vedle střílel Škoda, mimo tyče namířil svou hlavičku také Pašek. O pár minut později ovšem zahrozili i domácí. Železník mohl přidat svou druhou branku utkání, sám proti Doležalovi však minul bránu. Do přestávky už k vidění další branky nebyly, do kabin se tedy šlo za stavu 1:0.

Úvod druhé půle byl z obou stran trochu rozháraný, hosté dlouho drželi míč a nepouštěli Zlín do hry, na druhou stranu se z platonického tlaku nedostali do šancí. Nebezpečný byl naopak Zlín. Nejprve nedokázal v 62. překonat Doležala ve velké šanci Poznar a jen o minutu později neuspěl ani Bartolomeu, který nemířil přesně. A stejně jako v první půli, i v té druhé se vyplatilo pravidlo nedáš-dostaneš, tentokrát s gólem na straně Zbrojovky. Střelu Pavla Zavadila z přímého kopu v 69. minutě sice ještě dokázal Holý vyrazit, centr z následného rohového kopu, který zahrával právě Pavel Zavadil, se ovšem odrazil k volnému Martinu Chrienovi, který neměl problém dorazit míč do brány! Pro Chriena to byla první ligová branka v kariéře.

Jen o tři minuty později ale měla Zbrojovka štěstí, na centr po standardní situaci si naskočil Živulič, který orazítkoval tyč. Dlouho to vypadalo, že zápas skončí nerozhodně, Zlín však v samotném závěru rozhodl. V 89. minutě se míč v hostujícím vápně odrazil do ruky Freliha, což znamenalo pokutový kop pro domácí. K tomu se o minutu později postavil Železník, který svou druhou brankou v zápase rozhodl o vítězství Fastavu. V poslední minutě natavení sice ještě zkoušel štěstí z přímého kopu Zavadil, Holý ovšem jeho pokus kryl. Zbrojovka tedy ve Zlíně prohrála 1:2.

Sestřih utkání

Radost z první trefy Chrienovi pokazil závěr utkání - gól k bodům nakonec nepomohl
13.09.2015 | Martin Lísal

Radost z první trefy Chrienovi pokazil závěr utkání -...

B r n o - Na utkání ve Zlíně Martin Chrien jen tak nezapomene. Vstřelil v něm svůj první ligový gól...
David Pašek před Zlínem: Nečeká nás nic jednoduchého
12.09.2015 | Martin Lísal

David Pašek před Zlínem: Nečeká nás nic jednoduchého

B r n o - Pamětníci posledních prvoligových soubojů Zbrojovky a Zlína už v kádru Brňanů nejsou....
Kotal po utkání ve Zlíně: Je to kruté, ale takový je fotbal
12.09.2015 | Martin Lísal

Kotal po utkání ve Zlíně: Je to kruté, ale takový je...

Z l í n - Dnešní utkání ve Zlíně nebylo pro oba trenéry jednoduché. Vinou lehkovážné hry obran se...

Fotogalerie

Všechny fotografie