Na Lutonského gól nalezla Bohemka rychle odpověď, z Ďolíčku vezeme bod

Na Lutonského gól nalezla Bohemka rychle odpověď, z Ďolíčku vezeme bod

P r a h a - Po ligové pauze čekal Zbrojovku desátý letošní ligový duel, k němuž zajížděla na hřiště pražské Bohemky. Na úvodní gól se čekalo až do 75. minuty, kdy se prosadil Lutonský. Vedení ale Brno dlouho neudrželo a o tři minuty později srovnal na konečných 1:1 Hubínek.

V úvodu utkání to byli domácí, kteří si vytvářeli první příležitosti. V 8. minutě se uvolnil Bartek, který našel dobrou přihrávkou Schicka, ten ale bránu z pár metrů minul. V 15. minutě hledal Schick svým centrem Mosqueru, jehož střela skončila jen těsně vedle brněnské svatyně. Největší šance Zbrojovky v prvním poločase přišla ve 37. minutě, kdy si na centr od rohového praporku naskočil Řezníček, který ovšem trefil pouze střed brány. Další šance v první půli nepřišly, Brňané nedokázali své akce dotáhnout do nebezpečného zakončení a podobně na tom byli často i domácí. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Brno však zahrozilo už po necelých dvou minutách druhého poločasu. Řezníčkův centr proskákal v pokutovém území až ke Škodovi a bývalému hráči domácích chyběly jen centimetry, aby míč dorazil do sítě. V 54. minutě zahrozili pro změnu Klokani, Bartkovu ránu z hranice šestnáctky ale dokázal zastavit Melichárek. A aktivní Bartek zahrozil i o dvě minuty později, kdy se ve vápně zasekl míč, jeho umístěný pokus ovšem dokázal znovu zkrotit Melichárek. V 75. minutě jsme se přece jen dočkali prvního gólu utkání a do vedení šlo Brno. Zavadil výborně posunul míč Řezníčkovi, na jehož střílený centr si naběhl Milan Lutonský, jenž prostřelil Zlámala.

Bohužel, vedení Brňanů vydrželo pouhé tři minuty. V 78. minutě si totiž míč na hranici vápna zpracoval Hubínek, jehož rána na vzdálenější tyč skončila za Melichárkovými zády.

A Klokani mohli jít hned vzápětí do vedení. Za hostující obranu se dostal Čížek, který dokázal přelobovat Melichárka, ale i brněnskou bránu. Znovu udeřit mohli domácí v 83. minutě, kdy se po zmatku v šestnáctce dostal k míči osamocený Mikuš, jeho rána ovšem skončila nad bránou. Skóre už se nakonec nezměnilo, Zbrojovka si z Ďolíčku odvezla bod za remízu 1:1.

Trenér Kotal po remíze v Ďolíčku
18.10.2015 | Martin Lísal

Trenér Kotal po remíze v Ďolíčku

P r a h a - Tři zápasy na lavičce Zbrojovky v Ďolíčku - tři remízy. Taková je bilance kouče Václava...
Po týdenní pauze se Brno představí na hřišti Bohemians
17.10.2015 | Jakub Sabol

Po týdenní pauze se Brno představí na hřišti Bohemians

B r n o - Máme za sebou reprezentační přestávku, ve které prvoligové celky nabíraly síly na desáté...
Trenér Kotal očekává v Ďolíčku tuhou bitvu
16.10.2015 | Martin Lísal

Trenér Kotal očekává v Ďolíčku tuhou bitvu

B r n o - Liga je zpátky. Reprezentační pauza skončila a šestáctka prvoligových mužstev už počítá...