Zbrojovka dál stoupá tabulkou. Tři góly ve druhé půli zničily Liberec

Zbrojovka dál stoupá tabulkou. Tři góly ve druhé půli zničily Liberec

B R N O - Na Srbské padaly v zápase 13. kola mezi domácím Brnem a hosty z Liberce branky až ve druhé půli. Na úvodní gól Chriena sice odpověděl Rabušic, utkání na stranu Zbrojovky ale převážily trefy Řezníčka a Zavadila. Brno se tak posunulo v tabulce už na páté místo, hned za svého dnešního soka.

V předposledním domácím utkání kalendářního roku přivítala Zbrojovka na svém hřišti Liberec. Severočechy, povzbuzené pohárovou výhrou, mohl dostat hned v první minutě do úzkých Brigant. Propadnuvší centr však brněnský křídelník napálil jen do dobře postaveného Koubka. I druhé nebezpečí přišlo z levé strany. Škoda naservíroval míč pod sebe Řezníčkovi, jehož rána z bezprostřední blízkosti byla naštěstí pro Liberecké zblokována.

Po vlažné úvodní desetiminutovce o sobě dali vědět i hosté. Rabušic těžil z riskantní Schusterovy malé domů a situaci musel hasit pohotovým vyběhnutím Melichárek. Poté bylo ale opět nebezpečnější Brno. Ať už to byl po Lackově ráně skvělý odhad Koubka, nebo clona z těl před ním, pokus, který proskákal jen několik centimetrů kolem liberecké brány, jistě vyděsil hrstku příznivců Slovanu. Po atraktivní čtvrthodině tempo hry upadlo a za zmínku stál až Rabušicův nebezpečný střílený centr, jenž nikým nezasažen skončil v zámezí. Bezgólovou půli uzavřela podobná situace na druhé straně v podání Stanislava Vávry.

I druhý poločas začal velkou šancí domácí Zbrojovky. Řezníček naservíroval míč na hranici penalty Škodovi, ten si ale vylámal zuby na Koubkovi a následná dorážka Milana Lutonského mířila jen vedle. Naštěstí to byla jen předzvěst toho, co přišlo asi o dvě minuty později. Ve skrumáži po rohovém kopu se nejlépe zorientoval Martin CHRIEN a pohotovou přízemní ranou rozvlnil síť za Koubkovými zády.

Myšlenku do hry Slovanu vnesl až střídající Šural, po jehož kolmici ve snaze o vyrovnání přestřelil Rabušic. Liberecký kanonýr Michael RABUŠIC se ale ve znamení hesla do třetice všeho dobrého gólu dočkal, když z nenápadného brejku nekompromisně propálil Melichárka na přední tyč a srovnal na 1:1.

Zbrojovku ale inkasovaná branka nepoložila, naopak. Domácí dokázali zareagovat zvýšenou aktivitou a ta brzy přinesla své ovoce. Nepovedená střela Škody se ukázala být povedenou přihrávkou, kterou ve vedoucí gól přetavil kdo jiný než Kuba ŘEZNÍČEK.

Podruhé již snaha Liberce o vyrovnání přišla vniveč. Melichárek se sice musel vytáhnout proti krásné ráně Šurala, slavilo se však ještě jednou na druhé straně. Brejkovou situaci skvěle vyhodnotil Řezníček, který připravil před prázdnou bránu míč Pavlu ZAVADILOVI a bylo jasné, že Zbrojovka po Plzni doma skalpuje i druhého účastníka Evropské ligy.

Brno tak počtvrté za sebou neprohrálo, připsalo si druhou domácí výhru v řadě a v tabulce je již páté, právě za Libercem.

Sestřih utkání

Musíme zůstat pokorní, nabádá Martin Chrien
09.11.2015 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Musíme zůstat pokorní, nabádá Martin Chrien

B r n o - Převzít míč, nic nevymýšlet a umístit jej do branky. Zdánlivě jednoduchý recept na...
Kotal po Liberci: Nezbývá, než klukům pogratulovat k práci, kterou odvedli
08.11.2015 | Martin Lísal

Kotal po Liberci: Nezbývá, než klukům pogratulovat k...

B r n o - Dokázali to! Zbrojovka si po Plzni smlsla i na dalším silném týmu, před nadšenými...
Zvládli jsme to výborně, radoval se z dalšího cenného vítězství Jakub Řezníček
08.11.2015 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Zvládli jsme to výborně, radoval se z dalšího cenného...

B r n o - Na Srbské se opět jásalo. Zbrojovka porazila favorizovaný Liberec 3:1 a vyšvihla se na...

Fotogalerie

Všechny fotografie