Zbrojovka vstoupila do jarní části ligy porážkou na Slavii

Zbrojovka vstoupila do jarní části ligy porážkou na Slavii

P r a h a - V prvním utkání jarní části Synot ligy nestačilo brněnské mužstvo na pražskou Slavii. O osudu utkání rozhodla první půle, ve které se domácí dostali do vedení 2:0, ale také neuznaná branka Jovanoviće ze závěru zápasu.

Trenér Kotal udělal oproti generálce s Levski Sofia čtyři změny v sestavě. Do té se vrátili uzdravení Chrien, Hyčka a Keresteš, v základní sestavě se objevil také Brigant. Chyběl naopak Zoubele, laborující se svalem.

Do utkání lépe vstoupila domácí Slavia. Melichárek se zapotil už v 5. minutě, kdy dobrým zákrokem vytěsnil střílený centr Železníka. Ve 14. minutě už ale šlo pražské mužstvo do vedení. Jablonského centr odvrátil Melichárek pouze k Mešanovičovi, který dorazil míč do odkryté brány.

Domácí byli na koni a vytvářeli si více šancí než Zbrojovka, která si za první půli nepřipsala jediný střelecký pokus. Další možnost Slavie měl Železník, jeho ránu placírkou ovšem stačil Melichárek vyrazit. Třetí slibnou příležitost měla nová posila Slavie ve 40. minutě, po centru z levé strany ale brněnskou svatyni přestřelil. Druhé branky se sešívaní přece jen dočkali čtyři minuty před přestávkou. Na centr od rohového praporku si naskočil Souček a nakonec to byl Bílek, který míč dotlačil těsně za brankovou čáru. Zbrojovka šla tedy do kabin z dvougólovou ztrátou a vědomím, že je do druhé půle co zlepšovat.

Vstup do druhého poločasu opět patřil domácím. Železníkovi ale znovu přáno nebylo. Míč se v 50. minutě po Součkově střele a Železníkově teči dostal do sítě, druhý jmenovaný byl ovšem v momentě střely v ofsajdu. Brněnští fotbalisté poprvé zahrozili o dvě minuty později. Do míče se opřel kapitán Zavadil a Berkovec měl s jeho ranou plné ruce práce, přesto ale dokázal míč vyrazit.

Na druhé straně dvakrát pálil Zmrhal, nejdřív ale nemířil přesně a vzápětí jej zastavil pohotový Košťál. V 73. minutě se Brňané mohli dočkat kontaktní branky, ta ovšem nebyla uznána. Zavadil našel svým centrem od rohového praporku Jovanoviće, jenž se štěstím dostal míč hlavou do sítě. Radost v početném kotli Zbrojovky ale nevydržela dlouho, sudí Kocourek totiž viděl faul útočícího hráče..

Po tomto momentu už se brněnskému týmu nepodařilo dostat do výraznějšího tlaku a Slavia nedopustila drama. Zbrojovka se tedy vrací do Brna bez bodů, o první jarní zisk se tak porve za týden s Olomoucí.

Sestřih utkání

Melichárek po Slavii: První poločas jsme prodrbali
14.02.2016 | Martin Lísal

Melichárek po Slavii: První poločas jsme prodrbali

B r n o - V šesti zápasech proti Slavii inkasoval Dušan Melichárek jediný gól. Až do včerejška....
Kotal po Slavii: Do utkání jsme vstoupili bázlivě
13.02.2016 | Martin Lísal

Kotal po Slavii: Do utkání jsme vstoupili bázlivě

P r a h a - Ach, ty vstupy do jara... Ani na čtvrtý pokus to po návratu Zbrojovky do nejvyšší...
Zápasy se Slavií beru pořád trošku jinak, prozrazuje před startem jara Hyčka
12.02.2016 | Martin Lísal

Zápasy se Slavií beru pořád trošku jinak, prozrazuje...

B r n o - Když premiéra, tak v Edenu. Alois Hyčka právě na tomto stadionu odehrál první ligový...