Zbrojovka zažila další fantastický večer, doma zdolala i Bohemku!

Zbrojovka zažila další fantastický večer, doma zdolala i Bohemku!

B R N O - Je to tam! Zbrojovka si poradila i s dalším pražských celkem. Ve fantastickém zápase porazila Bohemians 2:1 a nadále ukazuje, že se v první šestce nachází zcela právem. Přestože od začátku prohrávala, předvedla jeden z nejlepších výkonů v této sezóně. Po poločasovém výsledku 1:1 vstřelil v druhé půli vítězný gól Michal Škoda.

Na postu Pavla Zavadila se objevil Lukáš Zoubele, který se role špílmachra chopil solidně. Od prvních chvil působil jistým dojmem a své spoluhráče zásoboval výbornými přihrávkami. Jenže co čert nechtěl, i v dešti solidně zaplněnou Srbskou po pár minutách zmrazila hned první útočná akce Bohemians. Acosta si zpracoval míč na křídle, nadýchaným centrem našel hlavu Tomáše Čížka, který nedal Melichárkovi šanci. Brňané se s nepříznivým stavem nechtěli smířit. Nejprve pálil z hranice šestnáctky Lacko nad, následně si na Kerestešův centr naskakoval Lutonský, ani ten bohužel Zlámala nepřekonal.

Na první branku svého týmu ale přece jen nemuseli brněnští fanoušci dlouho čekat. Zbrojovka zahrávala přímý kop. Balon si na vyznačené místo postavil Miroslav Keresteš, nacentroval do vápna, kde míč přizvednul hlavou Švec tak nešťastně, že skončil v síti! A Zbrojovka dále pokračovala v aktivní hře. Zoubele vysunul Paška, jehož centr byl zblokován na roh, po kterém právě Pašek zkoušel zakončovat nůžkami. Zlámal byl opět na místě.

Po dvaceti minutách utíkal obraně Lutonský, přihrál pod sebe Řezníčkovi, ale ani tentokrát se diváci vedoucího gólu nedočkali. Ke zhruba šedesátimetrovému sprintu se odhodlal brněnský expres Hyčka, předložil balon volnému Lutonskému, s jehož centrem měla obrana Pražanů velké problémy.

Brno hrozilo zejména po levé straně. Přízemní centr Škody prosvištěl napříč malým vápnem. Pohotový volej Řezníčka vytáhl skvělým zákrokem Zlámal. Brňanům zase zatrnulo v momentě, kdy po nepovedeném centru předvedli hosté rychlý brejk, na jehož konci střílel Čížek těsně vedle. Bohemians hrozili i z rohových kopů, kterých za první poločas zahrávali hned několik. Nepříjemně hosté zmáčkli Zbrojovku také v závěru první půle, skóre se již nezměnilo.

Hned v úvodu druhé půle zahrozila Zbrojovka. Škoda si dobře naběhl na centr Paška, hlavičkoval však hodně vysoko. Poté zbrojovácký kotel vytáhl transparent a společně se zbytkem stadionu vyjádřil podporu zraněnému kapitánovi Zavadilovi. Velkou šanci měl posléze Škoda - Lutonský s Kerestešem si rychle vyměnili míč, druhý jmenovaný našel krásným centrem právě vytáhlého forwarda, ten ale z velké blízkosti hlavičkoval nad branku. Zbrojovka svému soupeři pořádně zatápěla. Centr Řezníčka obránci Bohemians odkopli jen k Zoubelemu, ani ten nemířil přesně.

Diváci se na Srbské drželi za hlavu, když po akci Škody netrefil bránu Pašek. A držet se mohli i podruhé, Melichárek ale svůj tým podržel. Potlesk si vysloužil také Petr Buchta, když čistě odzbrojil unikajícího Schicka.

Gejzír nadšení vypukl v Králově Poli čtvrthodinu před koncem. Zbrojovka zahrávala v krátkém časovém sledu druhý přímý kop. Míč z kopačky Keresteše našel Michala Škodu, který už třetí gólovou příležitost využil! I závěru zápasu se děly věci. Fantastické sólo do otevřené obrany předvedl Keresteš, obhodil si posledního obránce a ještě se pokoušel přehodit zasahujícího Zlámala. Nádherné akci chybělo jediné – třetí branka Brna. Tu nepřineslo ani brněnské přečíslení 4 na 2. To už ale Zbrojovku rozhodně mrzet nemuselo. Připsala si totiž čtvrté jarní vítězství a pokračuje v atakování páté příčky!

Sestřih utkání

Kotal po Bohemians: Kluci to odpracovali, za druhou půli je výhra zasloužená
09.04.2016 | Martin Lísal

Kotal po Bohemians: Kluci to odpracovali, za druhou...

B r n o - To byl mač! Navzdory náročným podmínkám předvedli hráči Zbrojovky i Bohemians v...
Keresteš: Zjednodušili jsme hru a vyplatilo se
09.04.2016 | Daniel Král, Jan Číhal

Keresteš: Zjednodušili jsme hru a vyplatilo se

B R N O - Bojujeme za Pavla. Tak znělo jedno z hesel na zápas s Bohemians. Tento boj obnášel také...
Škoda: Věřili jsme, že zápas dokážeme otočit
08.04.2016 | Daniel Král, Jan Číhal

Škoda: Věřili jsme, že zápas dokážeme otočit

B R N O - Když se atraktivní zápas mezi Zbrojovkou a Bohemkou blížil do své závěrečné fáze, veškeré...

Fotogalerie

Všechny fotografie