Zbrojovka v poháru končí, na Plzeň nestačila ani v odvetě

Zbrojovka v poháru končí, na Plzeň nestačila ani v odvetě

Domácí trenér Kotal udělal oproti pondělnímu ligovému střetnutí proti pražské Spartě čtyři změny. Zbrojovka potřebovala na Srbské po prohře 1:2 v prvním utkání zvítězit, nakonec ale na svého soupeře nestačila a po výsledku 0:1 se s MOL Cupem musela rozloučit.

První velkou šanci zápasu si už po necelých šesti minutách hry připravili domácí. Po zaváhání hostující obrany se do obrovské šance dostal Řezníček, svůj únik ovšem nedokázal zakončit gólem, gólman Plzně Bolek jeho ránu zneškodnil. Plzeň však byla kromě tohoto momentu aktivnějším týmem a byla častěji na míči. První větší šanci Viktorie si ve 30. minutě vytvořil Mahmutović, který dostal dobrou přihrávku před brněnskou bránu, míč však v jasné pozici netrefil. O pouhou minutu později přišla další příležitost hostů, když se z ničeho nic zjevil sám před Doležalem Vůch, jeho rána ovšem skončila mimo brněnskou svatyni. Větší šance už v první půli nepřišla, týmy šly do šaten za bezbrankového stavu.

Plzeň vstoupila do druhé půle se dvěma změnami v sestavě, ty jim však v úvodu druhého poločasu ovoce nepřinesly. Za domácí měl první příležitost druhé půle znovu Řezníček, ten ovšem tentokrát zamířil o pár centimetrů mimo. Zbrojovka tak stále potřebovala vstřelit postupovou branku, a tak po necelé čtvrthodině hry přišly střídání i na domácí straně, do hry se dostali Zavadil s Vávrou. Změny v sestavě nakonec vyšly lépe hostujícímu trenérovi. V 62. minutě se totiž dostal do zakončení vystřídavší Baránek, který zamířil přesně k pravé tyči a poslal Viktorii do vedení. Zbrojovka v této situaci potřebovala vstřelit dvě branky, aby zápas dostala alespoň do penaltového rozstřelu.

Jen o pár minut později se brněnští fotbalisté pokusili o odpověď, Buchtova střela z velké dálky se ale nevešla mezi tři tyče o několik decimetrů. Další možnost měl čtvrt hodiny před koncem Škoda, ten se ocitl ve vápně chvíli nehlídaný, svou ranou ovšem trefil pouze vybíhajícího Bolka. V 79. minutě přišla šance i na druhé straně. Vůchovu ránu vyrazil dobrým zákrokem Doležal, u míče byl ale jako první Kovařík, tomu však zakončení vůbec nevyšlo a domácí tak stále měli teoretickou naději. Snahy domácích v závěru utkání už s výsledkem nic neudělaly, Zbrojovka podlehla Viktorii Plzeň 0:1 a po prohře i v prvním zápase tak její pohárové účinkování skončilo.

Jakub Šural po pohárové odvetě: Nebylo to marné, škoda těch šancí
04.12.2015 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Jakub Šural po pohárové odvetě: Nebylo to marné, škoda...

B r n o - Také druhý Zbrojovák, narozený v roce 1996, již má za sebou svou soutěžní premiéru v...
VIDEO: Trenér Kotal hodnotí pohárové utkání s Plzní
03.12.2015 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Kotal hodnotí pohárové utkání s Plzní

B r n o - Odvážný sen o postupu do pohárového čtvrtfinále nedošel naplnění. Zbrojovka se ze svých...
MOL CUP: Zbrojovka se utká o postup do čtvrtfinále, Plzeň musí porazit
02.12.2015 | Martin Lísal

MOL CUP: Zbrojovka se utká o postup do čtvrtfinále,...

B r n o - Potřetí během podzimu se Brňané utkají s Plzní. Čerstvý půlmistr přijede do Brna hájit...

Fotogalerie

Všechny fotografie