Druhá zimní výhra - Zbrojovka porazila Dunajskou Lužnou 2:1

Druhá zimní výhra - Zbrojovka porazila Dunajskou Lužnou 2:1

B r n o - Zbrojovka se v přípravě poprvé a naposledy představila v Brně, hostila druholigový slovenský celek z Dunajské Lužné. Z řady šancí se povedlo využít dvě a Brňané díky tomu zvítězili 2:1.

V krásném areálu VUT zahájili domácí solidním kvapíkem, hned po čtyřech minutách hry zaměstnali gólmana soupeře postupně Škoda, Zavadil a Vávra. Poslední jmenovaný si šanci zopakoval, ani tentokrát ale na gólmana nevyzrál.

Soupeř vystrčil drápky po čtvrthodině hry, kdy se snažil využít zmatků v defenzivě Brna po rohovém kopu. Míč chvilku tančil v nebezpečném prostoru, vše nakonec skončilo dalším rohem.

Zbrojovka hojně využívala křídelní prostory, s velkou chutí hrající Keresteš vysílal jeden centr za druhým, dlouho to ovšem nevedlo k cíli. Až ve 38. minutě proletěl štiplavý míč z nohy slovenského beka až k Pavlu Zavadilovi a nejzkušenější hráč domácích znovu otevřel skóre - 1:0.

Chvilku po pauze bylo ještě lépe, i s pomocí teče jednoho z bránících hráčů se ranou z hranice šestnáctky prosadil Stanislav Vávra a Brno vedlo 2:0. Po hodině hry trenér Kotal prostřídal, poslal na hřiště tři čerstvé hráče - mezi nimi i Terryho Akpuu, nigerijského útočníka, který je na testech v juniorce. Podsaditý forvard si tak po sobotní premiéře v dresu juniorky připsal i třicet minut za první mužstvo.

Ještě předtím měl další šanci Vávra, štěstí zkoušel Zoubele, Zbrojovce ale nebylo souzeno další šance proměnit. Naopak soupeř čtvrthodinku před koncem udeřil, povedený lob doplachtil do sítě a rázem bylo z utkání drama.

O rychlou odpověď se snažil aktivní Keresteš, po Buchtově pasu pálil těsně vedle. Pak už se v mrazivém večeru čas utkání nachýlil, Brno tedy zopakovalo sobotní výsledek a porazilo Dunajskou Lužnou 2:1. Hned zítra čeká na Zbrojováky zápas v Karviné (14:00), hektický týden pak zakončí duel s Baníkem (pátek, 11 hodin, Vyškov).

Kotal po utkání s Lužnou: Mrzí nás malý počet proměněných šancí
20.01.2016 | Martin Lísal

Kotal po utkání s Lužnou: Mrzí nás malý počet...

B r n o - Jediný domácí zápas v zimní přípravě skončil pro Zbrojovku vítězně. Vzhledem k převaze a...
Hektický týden Zbrojovky načne utkání s Dunajskou Lužnou
18.01.2016 | Martin Lísal

Hektický týden Zbrojovky načne utkání s Dunajskou...

B r n o - Na Zbrojovku čekají tento týden hned tři herní testy. V tom prvním se Brňané poprvé (a...
Přichystal skolil Opavu a věří, že v áčku zůstane co nejdéle
17.01.2016 | Martin Lísal

Přichystal skolil Opavu a věří, že v áčku zůstane co...

V y š k o v - Jakub Přichystal dostává v zimní přípravě poměrně dost prostoru, v sobotu proti Opavě...

Fotogalerie

Všechny fotografie