Srbská po roce dobyta - Zbrojovka nestačila na tým Slavie

Srbská po roce dobyta - Zbrojovka nestačila na tým Slavie

Domácí série bez porážky po více než roce a čtrnácti zápasech končí, Zbrojovka prohrála s pražskou Slavií. Na gól Baráka odpověděl krásnou střelou Přichystal, druhou půli ale Slavia ovládla a třemi góly rozhodla o své výhře.

Hostující Slavia začala utkání aktivněji. Několik nadějných nákopů do vápna ale brněnská obrana ve všech případech odvrátila. První střelu zápasu měl na svědomí Barák, Melichárkovi však příliš starostí nenadělal. Ukázala se také Zbrojovka – střílený centr Přichystala obrana odkopla. Brněnské nadšení opadlo v deváté minutě. Míč se od Lutonského ve vápně dostal až k Barákovi, který otevřel skóre. O pár minut později brněnský obránce pro změnu Zbrojovku zachránil. Barák totiž obešel Melichárka, ale následnou střelu do odkryté brány zastavil právě Lutonský.

Zbrojovka si nejlepší moment schovala na konec první půlhodiny. Škoda skvělou kolmicí našel Kubu Přichystala, který rozjásal zaplněnou Srbskou! Slavia inkasovala poprvé po čtyřech utkáních a Zbrojovka na chvíli převzala otěže hry.

Přetažený centr Lutonského vracel do ohně Hyčka, dobíhající Sedlák by ale přece jen potřeboval nějaký ten decimetr navíc. A Brno hrozilo dál. Krejčí až příliš dlouho otálel se střelou, brejk Hyčky mohl zakončit Škoda, na hranici pravidel jej ale zastavil Bílek. V závěru poločasu se ve vápně se nejprve zjevil Škoda, který z velkého úhlu jen těsně minul. Následně Honza Polák našel za Řezníčka, ten ale tváří v tvář gólmanovi neskóroval. Závěr poločasu dával naději.

Do druhé půle ovšem Slavia vlétla ve velkém stylu. Do odraženého míče se z hranice velkého vápna opřel Barák a mohl se jít radovat se svým kotlem. Zbrojovka se s nepříznivým stavem nechtěla spokojit, nadějný kontr na levé straně ale Brňané nevyužili, stejně jako zajímavou možnost přímého kopu. Naopak po hodině hry bylo ještě hůře – nehlídaný Frydrych na zadní tyči zvýšil vedení svého týmu na 3:1. Brno nesložilo zbraně, hráči v červeném předvedli krásnou akci na jeden dotek. Střídajícího Paška ale pokryli obránci. Z následného rohu hlavičkoval Řezníček nad. Bohužel Slavia opět trestala. Nepokrytý Škoda přidal čtvrtý gól a bylo rozhodnuto, byť Zbrojovka dále bojovala.

Hlavička Vraštila se mezi tři tyče nevměstnala. Přichystal posílal balon do šestnáctky, ale Zbrojovce nebylo přáno ani tentokrát. Přichystal byl i nadále vidět, přihrávkou pod sebe našel Michala Škodu, který z velké blízkosti trefil jednoho z obránců. Střely Lacka a Škody také v síti neskončily. Bylo sympatické, že Brněnští chtěli hrát i za rozhodnutého stavu, čímž si i v závěru několikrát vysloužili potlesk tribun, nutno však říci, že Slavia v Brně vyhrála zaslouženě.

VIDEO: Trenér Habanec hodnotí utkání se Slavií
19.10.2016 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Habanec hodnotí utkání se Slavií

B r n o - Zbrojovka po více než roce podlehla ve svém hájemství, nezvládla dohrávané utkání 1. kola...
VIDEO: Trenér Habanec před utkáním se Slavií
18.10.2016 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Habanec před utkáním se Slavií

B r n o - Většina ligových týmů už má za sebou třetinu soutěže, Zbrojovka ji zkompletuje tuto...
VIDEO: Vzhůru na Slavii!
17.10.2016 | Martin Lísal

VIDEO: Vzhůru na Slavii!

B r n o - Zbrojovka vyhlíží další velký zápas! Po Spartě přijíždí do Brna i Slavia, na programu je...