Brno přečkalo dlouhé oslabení. Z Karviné veze bod

Brno přečkalo dlouhé oslabení. Z Karviné veze bod

Dobrý start, komplikace v podobě inkasované branky, Řezníčkovo vyrovnání a dlouhé oslabení. Zhruba tak vypadal první ligový zápas nového ročníku v podání Zbrojovky. Po něm si Brno veze ze hřiště Karviné drahocenný bod.

Po oťukávací úvodní pětiminutovce přišla dobrá pasáž hry v podání Zbrojovky. Škodův centr musela domácí obrana odvracet před číhajícím Řezníčkem a další akci zakončoval po přiťuknutí Litsingiho nad bránu Lacko. Brno mělo i nadále častěji míč na kopačkách, Karviné se ovšem vyplácela její vyčkávací taktika. Nejprve zahrozil Okleštěk, po druhé vážnější situaci pak již na stadionu zavládlo nadšení. To když se pro brejkové situaci individuálně prosadil Pavol JURČO.

Vedení domácím nevydrželo ani deset minut. Po uvolnění a následném centru Hyčky tečoval Lackovu střelu Škoda, míč za záda pohotového Laštůvky ovšem dopravil až dorážející Jakub ŘEZNÍČEK.

Vstřelená branka Zbrojovku povzbudila v její útočné aktivitě a do půle mohlo být ještě o poznání veseleji. Řezníček skvěle vybídl Litsingiho, který v pádu trefil z bezprostřední blízkosti Laštůvkovu nohu. První dějství zakončil padáček Voltra, jež rozvlnil Melichárkovu horní síť.

Zásadní komplikaci Brnu v jeho počínání uštědřil hned v první minutě půle druhé sudí Příhoda. Ten po druhé žluté kartě poslal ze hřiště Radka Buchtu a Zbrojovku tak čekalo dlouhé oslabení. Obraz hry se v porovnání s předchozí pětačtyřicetiminutovkou logicky proměnil. Karviná se rázem tlačila dopředu a Zbrojovku několikrát musel podržet Melichárek. Ze všech situací stojí za zmínku reflexivní zákrok po prudké hlavičce Janečky či včasné přemístění k tyči po voleji Zeleného.

Když se zdálo, že se Zbrojovce podařilo otupit tlak Karviné, přišla deset minut před koncem další velká šance domácích. Melichárka znovu nechal vyniknout střídající Panák. Víc toho ovšem v osudu utkání napsáno nebylo, a tak si Zbrojovka připisuje za své první ligové představení vydřený bod.

Sestřih utkání

Trenér Habanec hodnotí utkání v Karviné
06.08.2016 | Martin Lísal

Trenér Habanec hodnotí utkání v Karviné

K a r v i n á - Vysněné tři body to sice nebyly, na druhou stranu ani prohra. Odložená premiéra...
Zbrojovku čeká odložená ligová premiéra, míří do Karviné
05.08.2016 | Martin Lísal

Zbrojovku čeká odložená ligová premiéra, míří do...

B r n o - Na ligovou premiéru si fotbalisté Zbrojovky museli ještě týden počkat - po odloženém...

Fotogalerie

Všechny fotografie