Zbrojovka si v moravském derby připsala první výhru!

Zbrojovka si v moravském derby připsala první výhru!

Souboj Zbrojovky se Slováckem byl velice pikantní pro Svatopluka Habance, který v posledních letech vedl právě soupeře z Hradiště. Do zápasu zasáhla také největší posila posledních let. Honza Polák oblékl brněnský dres po čtrnácti letech a své mužstvo přivedl na hřiště dokonce jako kapitán. A co víc? Své první utkání za Zbrojovku oslavil stylově – vítězným gólem.

Hned první kontakt bývalého reprezentanta byl doprovázen výrazným aplausem. Na Srbské již od prvních minut bylo jasné, že atmosféra bude více než solidní. A tomu odpovídala i úroveň fotbalu.

Zbrojovka začala utkání aktivně. O první vzruch se postarala rychlá akce, po které nebezpečně centroval Lutonský. V sedmé minutě mělo Brno k dispozici přímý volný kop. Zbrojovka jej rychle rozehrála, Hyčka poslal míč přesně na Poláka, jehož hlavičce chyběly centimetry. Byla to právě Zbrojovka, kdo od začátku zápasu udával tempo hry. Za hlavu se v desáté minutě držel Škoda, který si udělal po Vávrově skvělém průniku ve vápně prostor a vypálil jen těsně nad břevno.

Po čtvrthodině se pohotovou ránou poprvé připomněl také nejlepší brněnský střelec uplynulé sezóny Řezníček. O pouhou minutu později už mohla Zbrojovka vést. Rychle rozehraný brejk po pravé straně zakončoval Škoda z bezprostřední blízkosti pouze do gólmana Slovácka!

Až ve dvacáté minutě musela brněnská obrana řešit nepříjemnou situaci. Slovácký Diviš obešel Lutonského, poslal míč do vápna, kde skluzem zasáhl stoper Kijanskas. Svou chybu se Lutonský pokoušel napravit o chvíli později, kdy si vyměnil míč s Vávrou a opět posílal nadýchaný centr do vápna. Nabíhajícímu Škodovi chyběl kousek.

Hosté toho v úvodní půli mnoho nepředvedli, naopak Zbrojovka stále hrozila. Deset minut před koncem měl dvojitou šanci Škoda. Nejprve napřáhl z hranice šestnáctky po skvělém přiťuknutí Poláka, následně zahodil loženku, kterou mu připravil Vávra. Další krásnou kombinaci Brněnských zastavil praporek pomezního. Fotbal v podání Zbrojovky se v první půli líbil, což ocenili i diváci, kteří Zbrojovku při cestě do kabin ocenili hlasitým potleskem.

Druhý poločas začal tak, jak skončil ten první. Zbrojovka zmáčkla soupeře a odměnou jí byl roh, po kterém královopolské ochozy explodovaly. Míč si postavil Milan Lutonský, poslal jej do šestnáctky na úplně volného Jana Poláka. Ten si míč zpracoval a poslal jej přesně k tyči! Návrat jako hrom.

Nabuzené ochozy hnaly Brno za druhým gólem. Ten skutečně přišel, jenže dorážka Lukáše Vraštila po Řezníčkově hlavičce bohužel padla z ofsajdu. Po inkasované brance poslal kouč Levý na hřiště brněnského odchovance Kaloudu a Slovácko částečně ožilo. Střelu Pavlíka Melichárek vyrazil k nohám Diviše, jehož dorážku na brankové čáře odkopl Vraštil. A hůře mohlo být v momentě, kdy se Kerbr po snad jediné chybě obrany hnal na Melichárka sám - brněnská jednička se však vyznamenala!

Také Zbrojovka prostřídala, na hřiště se dostali Pašek, Buchta a Sedlák. V osmdesáté minutě měl právě Pašek na hlavě branku, která by přinesla tolik potřebný klid. Přesný centr Lojzy Hyčky ale do brány neuklidil. Komu v duelu se Slováckem nebylo přáno, je Kuba Řezníček, jehož ránu minutu před koncem zablokovala obrana. Po rohových kopech hrozil zase Vraštil. Na konečném skóre se již nic nezměnilo, Zbrojovka tak mohla oslavit premiérovou letošní výhru.

Honza je úplně někde jinde než my, chválil staronovou brněnskou akvizici Matúš Lacko
29.08.2016 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Honza je úplně někde jinde než my, chválil staronovou...

B r n o - Konečně vítězství! Zbrojovka porazila Slovácko a letos poprvé se raduje ze zisku tří...
Muž zápasu Polák: Měli jsme dnes velkou touhu po vítězství
28.08.2016 | Michal Hladký, Martin Lísal

Muž zápasu Polák: Měli jsme dnes velkou touhu po...

B r n o - Comeback jako Brno! Jak jinak by se dal nazvat dlouho očekávaný návrat bývalého...
VIDEO: Trenér Habanec hodnotí utkání se Slováckem
27.08.2016 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Habanec hodnotí utkání se Slováckem

B r n o - Trenér Habanec si mohl po konfrontaci s dobře známým celkem Slovácka oddechnout....

Fotogalerie

Všechny fotografie