Brno na Jihlavu podruhé nevyzrálo. Škoda vystřelil alespoň bod

Brno na Jihlavu podruhé nevyzrálo. Škoda vystřelil alespoň bod

B R N O - Pohledné utkání bohaté na šance začali lépe hosté. Po několika pokusech Rabušice převzalo Brno otěže zápasu do svých rukou, před změnou stran ale z brejku udeřil Dvořák. Za svou vytrvalou snahu o vyrovnání bylo Brno odměněno deset minut před koncem, kdy skvěle chytajícího Hanuše překonal Michal Škoda. I přes jednu velkou příležitost na každé straně již další branka nepadla a oba celky si tak dělí po bodu.

Ve snaze vrátit Zbrojovce středeční porážku vlétla Jihlava do ligového klání skutečně bez bázně. Kromě dvou nebezpečných pokusů Rabušice měl v úvodu blízko ke gólu také Batioja, kterému chyběl krok, aby míč pohodlně uklidil do sítě. Druhá desetiminutovka byla v podání Brna lepší. Domácím se dařilo častěji držet míč, ovšem po čistě platonickém tlaku opět zahrozila Vysočina. Ve 24. minutě obdržel přihrávku tváří v tvář Melichárkovi znovu aktivní Rabušic, stejně jako při prvních dvou setkáních však vyšel z tohoto souboje brněnský gólman jako vítěz.

Zbrojovka si na první velkou šanci počkala téměř půl hodiny. Hned se ale jednalo o příležitost s přídomkem gólová. Lojza Hyčka, hrající svůj stý ligový zápas, vystihl nedůraznou malou domů hostí a nebýt skvělého Hanuše, mohlo jít Brno z čista jasna do vedení. K tomu ostatně nemělo daleko ani o tři minuty později. To Řezníček vybídl k zakončení z dobré pozice Škodu, jehož rána rozvlnila boční síť.

Domácí se v závěru půle nadechli k velkému náporu. S centry Vávry a Řezníčka si hostující obrana s potížemi poradila, po Škodově skryté ráně z otočky ale musel Hanuš vytáhnout další důležitý zákrok. S jedním takovým se po dalekonosné ráně Batiojy musel vytasit také Melichárek.

Paradoxně před poločasovým hvizdem, kdy Zbrojovka svého soupeře svírala kolem jeho vápna, přišla branka na druhé straně. Po biliáru ve vápně Brna se míč dostal až k Pavlu DVOŘÁKOVI, který ranou do protipohybu nedal Melichárkovi šanci. Zbrojovka se ještě před pauzou pokusila kontrovat hlavičkou Škody, jíž ovšem chyběla přesnost i razance.

Zbrojovka pokračovala ve své aktivitě i od začátku druhé půle, v níž nevýrazného Vávru nahradil Pašek. Po Hyčkově centru se k další hlavičce probil Škoda, ani tentokrát ale míč za Hanušova záda neprošel. Již počtvrté také došlo na souboj Melichárka s Rabušicem, opět se stejným výsledkem. Další Rabušicova šance ovšem byla varováním pro Zbrojovku, že nelze myslet čistě jen na bezhlavé útočení.

Jihlava před svou bránou vystavěla ve druhé půli neprostupný val a Zbrojováci nemohli najít recept na to, jak překonat desítku bránících hráčů. Milan Lutonský se tak v 70. minutě snažil zaskočit Hanuše ze střední vzdálenosti, šlo však spíše o střelu propagační. Brnu se nedařilo hrozit ani z nesčetných standardek a utkání pomalu spělo do svého finiše.

V uplynulém průběhu se zdálo, že Michal ŠKODA nevyzraje na Hanuše snad žádnou dovolenou částí těla. Deset minut před koncem byl ale Škoda po vybídnutí střídajícího ligového debutanta Tondy Růska odměněn za svou trpělivost a posadil Brno svým vyrovnáním pro závěrečné minuty na koně. Hned o minutu později totiž mohl zcela zvrátit vývoj utkání Krejčí, proti kterému už ale opět zasáhl skvělý Hanuš. Poslední šance patřila pět minut před koncem hostům. V akci dvou střídajících hráčů našel Zoubele pod sebou Hronka a Melichárkův reflex zachránil Zbrojovce alespoň bod za konečnou remízu 1:1. Nic na tom nezměnil ani závěrečný závar v šestnáctce Jihlavy, po němž neúspěšně dorážel Škoda.

VIDEO: Trenér Habanec hodnotí utkání s Jihlavou
29.10.2016 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Habanec hodnotí utkání s Jihlavou

B r n o - Na tiskové konferenci po utkání s Jihlavou se tentokrát sešli trenéři obou týmů - domácí...
Doma se musí vyhrávat, mrzelo střelce Škodu po remíze s Jihlavou
29.10.2016 | Martin Lísal, Jan Číhal. FOTO: Jaroslav Drápal (FOTEX)

Doma se musí vyhrávat, mrzelo střelce Škodu po remíze...

B r n o - Michal Škoda dnes potvrdil střeleckou formu, sedmým ligovým gólem pomohl Zbrojovce v...
VIDEO: Naše Zbrojovka hraje s Jihlavou, přijďte ji podpořit!
28.10.2016 | Martin Lísal

VIDEO: Naše Zbrojovka hraje s Jihlavou, přijďte ji...

B r n o - Druhá a poslední část říjnového jihlavského dvojboje je na programu v sobotu 29. října....

Fotogalerie

Všechny fotografie