Čekání na výhru uťal Řezníček, Zbrojovka poráží Liberec!

Čekání na výhru uťal Řezníček, Zbrojovka poráží Liberec!

B r n o - Čekání na vítězství končí! Po remíze v Teplicích si Zbrojovka připisuje tři body za domácí vítězství proti Liberci. Výhru zařídila gólová hlavička Jakuba Řezníčka. Brňané si navíc polepší v postavení v tabulce, posouvají se na desátou pozici.

O první vzruch se postarala akce Škody s Lutonským. Druhý jmenovaný centroval na zcela volného Řezníčka, který ke smůle domácích stál v ofsajdu. Řezníček měl prsty i další šanci, jeho přihrávku ale Ashiru nestihl na hrací ploše. Hosté zahrozili z rohu, odražený balon Coufal napálil nad bránu. O něco lépe si na druhé straně počínal Lutonský, ale s jeho ranou si gólman poradil.

V osmnácté minutě se předvedla nová brněnská akvizice Ashiru. Poradil si hned s dvěma obránci, pronikl do vápna, kde perfektně našel Lutonského. Jeho gólový pokus ale vykopl z brány Coufal. Z následného rohu hlavičkoval Kijanskas jen těsně nad bránu.

Ještě jeden pěkný fotbalový moment si Zbrojovka přichystala na samotný závěr první půle. Zavadilův balon od rohového praporku přistál k nohám Řezníčka. Druhý nejlepší střelec Brna se do balonu opřel a nádherným volejem rozezvučel břevno! Do kabin se tedy šlo za stavu 0:0.

Druhou půli odstartovala akce Řezníčka, míč z jeho kopačky ke Škodovi nedoputoval. Neuběhlo ani pět minut a rodák z Příbrami měl po centru Ashirua na hlavě vedoucí branku. Bohužel ale balon nasměroval přímo do rukavic Dúbravky. Zbrojovka pokračovala v útočné aktivitě. Řezníček stihl míč na hrací ploše, přihrál pod sebe na Lutonského, který v tísni zakončit nedokázal.

Rozuzlení padlo deset minut před koncem

Liberec hrozil jen sporadicky, a když už mířil kupředu Bartl, blýskl se fantastickým obranným zákrokem Pavlík. Důležitost zákroku podtrhuje fakt, že liberecký záložník měl před sebou pouze Melichárka.

Čas utíkal a Zbrojovce se stále nedařilo vsítit gól. Blízko k němu měl po rohu opět Kijanskas, na bližší tyči ale hlavičkoval nepřesně. Tolik potřebná branka naštěstí deset minut před koncem skutečně přišla. Řezníček vybojoval rohový kop, po kterém na Srbské vybouchlo nadšení. První centr do vápna Liberečtí odvrátili, ale pouze na brněnské kopačky. Vousatý kapitán Zavadil našel krásným centrem slabší nohou hlavu Pavlíka, který míč poslal malé vápno, kde stál Jakub Řezníček a hlavičkou odšpuntoval gólovou radost!

Poté musel pochopitelně útočit i soupeř. Dušan Melichárek toho celý zápas příliš na práci neměl, pět minut před koncem ale vytáhl fantastický zákrok, když zkrotil střelu Romana Potočného. V závěru Liberec otevřel hru, čehož se Brňané pokoušeli využít. Dvě obrovské příležitosti nevyužil střídající Přichystal. I tak ale Zbrojovka splnila cíl, protože nad Libercem zvítězila zcela zaslouženě 1:0.

Šural po Liberci: Nebylo to špatné, ale musíme v tom pokračovat
28.02.2017 | Martin Lísal

Šural po Liberci: Nebylo to špatné, ale musíme v tom...

B r n o - Zbrojovák Jakub Šural se na podzim pevně zabydlel na pravém kraji obrany, na čemž se...
Pavlíka čeká domácí premiéra. Nervózní budu jen před utkáním, usmívá se
25.02.2017 | Martin Lísal

Pavlíka čeká domácí premiéra. Nervózní budu jen před...

B r n o - Na Zbrojovku čeká již dnes první jarní zápas v domácím prostředí, od 16 hodin hostí...
Habanec po Liberci: Zasloužená výhra, ale nesmíme usnout na vavřínech
25.02.2017 | Martin Lísal

Habanec po Liberci: Zasloužená výhra, ale nesmíme...

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky v sobotu vybojovali cenné vítězství, Liberec zdolali 1:0. Spokojený...

Fotogalerie

Všechny fotografie