Zbrojovka dokázala porazit druhou Sigmu a připisuje si důležité tři body

Zbrojovka dokázala porazit druhou Sigmu a připisuje si důležité tři body

B r n o - První jarní představení před vlastními fanoušky - první výhra! Brněnská Zbrojovka odehrála s olomouckou Sigmou vyrovnaný duel, který rozhodla branka novice Rafaela Acosty po půlhodině hry.

Trenér Pivarník učinil oproti utkání na hřišti Bohemians několik změn v sestavě. V základní sestavě se objevil uzdravený Kratochvíl, šanci dostali také Juhar s Růskem.

Úvodní šanci duelu si připsali hosté, když Sladký posílal nebezpečný centr do vápna a jen o milimetry jej nikdo z hostí nedokázal trefit. Obratem zahrozila i Zbrojovka, když Acosta našel slibným centrem hlavu Poláka, který trefil jen dobře postaveného Buchtu. Fanouškům na stadionu na Srbské řádně zatrnulo v čtyřiadvacáté minutě, když se po rohovém kopu opřel do míče Vepřek, ale ani on nedokázal rozvlnit síť, neboť nastřelil jednoho z bránících hráčů.

První branky se ochozy dočkaly po takřka půlhodině hry. Kratochvíl dokázal vybojovat zdánlivě ztracený míč, Krejčí jej poslal do vápna, kde se k němu dostal Rafael Acosta. A uruguayský záložník se po pohotovém zakončení mohl radovat ze své první branky v brněnském dresu! Krátce před přestávkou mohli vést domácí dokonce o dvě branky, ale Kratochvílův centr nedokázal Pavlík usměrnit do branky.

Druhou půli mohl otevřít brankou Polák, který zahrával volný přímý kop, ale trefil pouze nabíhajícího Juhara a brankáře Buchtu tak neohrozil. Zbrojovce se podařilo dostat míč do branky podruhé v 55. minutě, kdy se po Juharově ráně dorážkou prosadil Růsek, ale jeho trefu rozhodčí Ardeleanu neuznal pro ofsajd.

První větší šanci hostujícího souboru přinesla až závěrečná půlhodinka hry. Po centru z pravé strany se v ideální pozici zjevil Plšek, ale jeho pokus zblokoval jeden z bránících hráčů těsně mimo prostor branky. O chvíli později musel předvést Melichárek dobrý zákrok, kdy vytěsnil ránu z bezprostřední blízkosti v podání hostujícího Sladkého. V nastaveném čase se do dobré pozice propracoval i hostující Plšek, ale nedokázal trefit branku. Zbrojovka své nadějné brejky nedotáhla, mrzet ji to ale nemuselo - díky Acostově trefě porazila aktuálně druhý tým ligy a připisuje si důležité tři body.

Pavlík po Sigmě: Tři body jsou odměnou za obětavost
26.02.2018 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas.

Pavlík po Sigmě: Tři body jsou odměnou za obětavost

B r n o - Na Zbrojováky nečekalo v sobotu nic snadného - přijela druhá Olomouc, na hrotu nastoupil...
Ladislav Krejčí po utkání se Sigmou: Výborný týmový výkon!
25.02.2018 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Ladislav Krejčí po utkání se Sigmou: Výborný týmový...

B r n o - Do nesmírně důležitého utkání s olomouckou Sigmou poslal kouč Pivarník i tři hráče...
VIDEO: Změny splnily účel, pochvaloval si po výhře Pivarník
24.02.2018 | Martin Lísal

VIDEO: Změny splnily účel, pochvaloval si po výhře...

B r n o - Boj až do posledních vteřin, ovšem se šťastným koncem pro Zbrojovku. Brňané potvrdili, že...

Fotogalerie

Všechny fotografie