VIDEO: Zbrojovka v Tipsport lize zdolala slovenskou Nitru 3:1

VIDEO: Zbrojovka v Tipsport lize zdolala slovenskou Nitru 3:1

B r n o - Na závěr skupiny C zimní Tipsport ligy čekal Zbrojovku v Líšni šestý tým nejvyšší slovenské fotbalové soutěže, FC Nitra. Brno si ve svém třetím utkání v turnaji připsalo po solidním výkonu druhou výhru, když se o branky postarali Bariš, Magera a Vintr.

Trenér Šustr udělal oproti prohranému utkání s Táborskem hned devět změn v základní sestavě, ve které oproti středě zůstali pouze Eismann a Bartolomeu.

Oba celky vstoupily do zápasu aktivně a neuběhly ani dvě minuty, když se mohlo Brno dostat do vedení. Hrubku v defenzivě Nitry ovšem nedokázal potrestat Přichystal. O další zakončení se o malou chvíli později z velké dálky postaral Růsek, jenž ale zamířil nad. V osmnácté minutě sice dostala míč do sítě Nitra, radost jí však vydržela jen několik vteřin, Taiwo se totiž nacházel v ofsajdu. Regulérní gól přišel vzápětí na druhé straně. Po chybě defenzivy soupeře a následné pěkné souhře se zmocnil míče Růsek, který jej poslal před hranici šestnáctky. Tam se do něj parádně opřel Damián Bariš, jenž krásnou přízemní ranou otevřel skóre zápasu.

Jen pár desítek vteřin nato dostala Zbrojovka míč za Hroššova záda znovu, tentokrát však nebyl uznán gól Brna, a sice kvůli ofsajdu Přichystala. S blížící se přestávkou se hra po divokém začátku trochu uklidnila a vše nasvědčovalo tomu, že bude po prvním poločase platit stav 1:0 pro Brno. Pár minut před přestávkou si však na dlouhý Halouskův nákop za obranu naběhl Přichystal, jehož ve vápně poslal k zemi gólman Hroššo a byla z toho penalta. K té se postavil Lukáš Magera, který krásnou ranou do horního rohu brány zvýšil na 2:0.

Do druhého dějství naskočili jako střídající hráči Krejčí a Štepanovský. První jmenovaný hned v úvodu druhé půle značně oživil hru Zbrojovky, když se nejprve dostal do zakončení hlavou, kdy netrefil bránu, aby o pár minut později vracel míč na malé vápno, odkud dělily Mageru od druhé branky v zápase jen centimetry. Neproměněné šance potrestala na druhé straně Nitra. Chyby v rozehrávce využil Valenta, jenž předložil míč do vápna Vestenickému. Ten se ranou na zadní tyč nemýlil a snížil na 1:2.

Brno se pokusilo ihned odpovědět, Přichystalovu dělovku ovšem vyrazil na roh Hroššo. Právě Přichystal byl jen o minutu později o dalšího důležitého momentu. Jeho samostatný únik vyřešil faulem nitranský Križan, který viděl červenou kartu a utkání pro něj předčasně skončilo. Početní převahu mohl již po pár minutách využít Vraštil, proti jeho hlavičce po Magerově centru se ale opět vytáhl Hroššo.

Zbrojovka v průběhu druhé půle prostřídala své řady, ze hry postupně odešli Magera, Přichystal a Bariš, které nahradili Škoda, Zikl a Sedlák. Hra se s blížícím se koncem poločasu uklidnila podobně jako v první půli, stále to ale bylo Brno, které bylo častěji na míči a hru bez větších problémů kontrolovalo. V samotném závěru zápasu navíc Zbrojovka svůj náskok pojistila. Rychlý protiútok táhl Zikl, po jehož přihrávce se míč ve vápně odrazil k Ondřeji Vintrovi. Ten nekompromisní ranou k levé tyči stanovil konečný stav zápasu na 3:1.

Brno si tak ve třech zápasech skupiny C připsalo dvě výhry a jednu porážku, o jeho dalším osudu v soutěži se rozhodne na základě dalších výsledků.

Trenér Šustr po utkání s Nitrou
13.01.2019 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Trenér Šustr po utkání s Nitrou

B r n o - Zbrojováci se po nepovedeném středečním utkání s Táborskem oklepali a v sobotu předvedli...
VIDEO: Třetím soupeřem v Tipsport lize je slovenská Nitra
11.01.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Třetím soupeřem v Tipsport lize je slovenská...

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky završí v sobotu na umělce v Líšni "anglický" týden. V závěrečném...

Fotogalerie

Všechny fotografie