Zbrojovka si poradila s Jihlavou, zvítězila 4:0

Zbrojovka si poradila s Jihlavou, zvítězila 4:0

J i h l a v a - Fotbalisté Zbrojovky zvládli přípravné utkání na hřišti Jihlavy. V úvodu je poslal rychle do vedení Bariš, po změně stran přidali Brňané další tři trefy a zvítězili 4:0.

V až nezvykle teplém únorovém odpoledni postrádali oba trenéři několik hráčů z obvyklých sestav. Na hřišti se naopak v červeném dresu objevil testovaný obránce Juraj Kotula, který nakonec odehrál celé utkání.

Vstup do duelu se lépe vydařil hostům. Už ve 4. minutě vybojoval Šumbera dobrým napadáním míč pro Škodu, ten jej předložil Přichystalovi a jeho pokus Vejmola pouze vyrazil. Dobíhající Damián Bariš pak míč ranou o břevno poslal do sítě a potvrdil, že v letošní přípravě se mu střelecky celkem daří, šlo o jeho třetí gól.

Stejný hráč zkoušel o pár minut později štěstí znovu, po rohovém kopu už ale nemířil přesně. Také Vysočina se prezentovala dalekonosným pokusem, Ševčíkovu ránu ale Halouska krotit nemusel. Nejvíce práce tak měl při jedné z mála útočných akcí soupeře, kterou hasil včasným vyběhnutím. Jinak Zbrojovka soupeře do šancí příliš nepouštěla, naopak sama hrozila rychlými brejky, nebezpečně pak střílel například Šumbera. Vrásky trenérům nadělal jen Petr Pavlík, který musel po půlhodině střídat, na jeho místo naskočil Šural.

Do druhého dějství poslal kouč Šustr další čtyři čerstvé hráče. A jeden z nich se hned zapsal do statistik. Po Štepanovského přiklepnutí se do vápna vřítil Ondřej Pachlopník, obhodil si obránce a razantní ranou zvýšil na 2:0. Na první "dospělý" gól kariéry mu tak stačily tři minuty!

Chvilku poté mohl Ondřej přidat druhý gól, tentokrát už na Vejmolu nevyzrál. Oba týmy posílaly postupně do boje další nové hráče, více to svědčilo Zbrojovce. Dvacet minut před koncem přišla dvojitá pojistka. Rychlý brejk zakončil prudkou ranou Vintr, exbrněnský Veselý míč vyrazil a Magera vzápětí nachystal ideální palebnou pozici, kterou Robert Bartolomeu nepohrdl.

A Ondřej Vintr měl prsty i v další brance, která přišla pouhé dvě minuty poté. Dobře si zpracoval dlouhý míč od Magery, zpětnou přihrávkou našel Ondřeje Sukupa a ten uklidil míč k levé Veselého tyči. 0:4!

Další góly i přes řadu šancí už nepadly, zejména Ondřej Vintr byl střelecky hodně aktivní. Na druhé straně pomohl Halouskovi obětavým skluzem Gáč, který zabránil míči v cestě do sítě i s pomocí tyče. Zbrojovka si tak z Jihlavy odvezla přesvědčivou výhru 4:0.

Juraj Kotula: Udělám maximum, abych na testech uspěl
A-tým
02.02.2019 | Martin Lísal

Juraj Kotula: Udělám maximum, abych na testech uspěl

J i h l a v a - Slovenský obránce Juraj Kotula absolvoval se Zbrojovkou jediný trénink, než...
Šustr po Jihlavě: Pořád jsme teprve v půlce přípravy, neusneme na vavřínech
02.02.2019 | Martin Lísal

Šustr po Jihlavě: Pořád jsme teprve v půlce přípravy,...

J i h l a v a - Zbrojováci mají za sebou sedmý zimní test - na umělce v Jihlavě přehráli místní...
VIDEO: Zbrojovku čeká přípravný duel v Jihlavě, sledujte jej živě na Zbrojovka TV!
01.02.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Zbrojovku čeká přípravný duel v Jihlavě,...

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky absolvují v sobotu první přípravné utkání po návratu z Malty. Od 11...

Fotogalerie

Všechny fotografie