Zbrojovka se rozešla s Baníkem smírně

Zbrojovka se rozešla s Baníkem smírně

V dalším ze série přípravných utkání před novou sezónou remizovala brněnská Zbrojovka v Lanžhotě s prvoligovým Baníkem Ostrava 2:2. V obou poločasech vstřelily oba týmy po jednom gólu, po první půlce se šlo tedy do kabin za stavu 1:1.

Zbrojovka odehrála proti Baníku velice dobrý první poločas. První náznak šance měl Šoljič, který to pěkně zkoušel z otočky, ale neprostřelil hradbu těl před sebou. Ve 24. minutě vyústila převaha Zbrojovky ve vedoucí branku, když z pravé strany odcentroval Glaser a Halaška umístil míč hlavou přesně k tyči. O chvíli později už bylo srovnáno po velice sporné penaltě, kterou rozhodčí Býma nařídil po souboji Buchty s Milosavljevem.

Baník se po vyrovnávací brance trochu oklepal a mohl jít do konce do vední, když to nůžkami šikovně zkoušel Kraut. V závěru první půle měl pak dvě slušné příležitosti brněnský Jurdík, ovšem poprvé mířil levačkou vedle a podruhé trefil gólmana Bártu.

Zatímco do přestávky měla Zbrojovka navrch, prvních dvacet minut druhé půle přepustila iniciativu soupeři. A trest za pasivitu na sebe nenechal dlouho čekat. V 54. minutě si na Zawadův centr naskočil Kraut a hlavou poslal svůj tým do vedení. Povedenou střelu Fantiše poté zneškodnil brankář Doležal a další Krautův pokus skončil na boční síti.

Poslední čtvrthodina už opět patřila Zbrojovce, k čemuž přispěl i příchod kapitána Švancary (místo něj nastoupil od začátku s páskou Josef Kaufman). V 74. minutě právě Švancarovu střelu vyrazil Bárta před sebe, odkud míč dorazil do sítě Nekuda. Ten se ocitl i v další slibné pozici po Vávrově akci, ovšem tentokrát nebyl úspěšný. A když se neujala ani pěkná Husárova střela v závěru, rozešly se oba celky smírně.

"Na to, v jaké fázi přípravy jsme, to byl z naší strany slušný výkon. Jenom mě mrzí ještě některé chyby v defenzivě, tam máme ještě mezery," uvedl trenér Petr Čuhel, jemuž se už rýsuje kádr pro první ligu. "Tým jsme chtěli mít pohromadě už na soustředění v Rakousku. Momentálně je v kádru čtyřiadvacet hráčů, což je asi ideální počet. Uvidíme, jestli se nám podaří ještě někoho přivést. Určitě máme zájem ještě o jednoho útočníka. Mladíci Halaška a Jurdík se rozhodně nejeví špatně, ale potřebovali bychom ještě jednoho zkušenějšího důrazného střelce," dodal Čuhel.

Další test čeká Zbrojovku v Lanžhotě
10.07.2012 | Redakce

Další test čeká Zbrojovku v Lanžhotě

Čtvrté utkání letní přípravy odehraje A-tým Zbrojovky ve středu od 10.15 hod. v Lanžhotě, kde se...