Zbrojovka svoji převahu neproměnila v góly

Zbrojovka svoji převahu neproměnila v góly

Fotbalisté Zbrojovky v prvním přípravném utkání během soustředění v Rakousku remizovali s bosenským prvoligovým celkem Slavija Sarajevo 0:0, když nedokázali zužitkovat svoji herní převahu.

Na nepříliš kvalitním trávníku v rakouském Ternitzu měli Brňané v první půli územní převahu a vytvořili si i několik šancí. Tu největší měl v 25. minutě Švancara, který po pěkném Paškově průniku levačkou nepřehodil bosenského brankáře. Po Zavadilově standardce hlavičkoval v dobré pozici vedle Pernica, gólmana soupeře málem zaskočil Jurdík, který vystihl jeho rozehrávku.

Po půlhodině hry přišla další velká příležitost, když Zavadil na levém křídle pěkně vysunul Lutonského, jenž nastřelil brankáře. Při zakončení byl však tvrdě atakovaný obráncem a po tomto souboji se mohla klidně kopat penalta. V poslední šanci před přestávkou byl po Švancarově centru opět Lutonský, jehož střele z otočky chyběla větší razance.

Brněnská převaha pokračovala i ve druhém dějství. Hned v jeho úvodu trefil po akci Lutonského útočník Jurdík tyčku a o chvíli později střídající Šoljič hlavičkoval pro změnu do břevna. Ve druhém případě by však branka asi neplatila, protože asistent rozhodčího signalizoval ofsajd.

Po hodině hry přišly Mezlíkovy chvíle, když nejprve jeho slibný pokus k tyči zneškodnil gólman a poté jeho chytré sklepnutí hlavou nevyužil Švancara, který v dobré pozici nedokázal ideálně zpracovat míč. Brněnský kapitán mohl vstřelit vítězný gól ještě v závěru zápasu, jenže jeho průnik zastavil praporek rozhodčího pro údajné zpracování míče rukou. Utkání tak nakonec skončilo bez branek, přestože Zbrojovka byla určitě aktivnějším a lepším týmem.

Ohlasy trenérů

Petr Čuhel (trenér Zbrojovky Brno): Remíza je dnes pro nás málo. Odehráli jsme slušné utkání, ale bez brankového vyjádření. Nastřelili jsme tyč a měli jsme i další šance. Chce to ještě větší tlak na branku a větší chuť po tom vstřelit gól. Je pravda, že proti Sarajevu se sestava už blížila té, která by mohla nastoupit v úvodu ligy. Ale stále je ještě dost prostoru, aby si o místo řekli i další hráči.