Zbrojováci nastříleli Vyškovu devět branek

Zbrojováci nastříleli Vyškovu devět branek

S l a v k o v - V pátém přípravném utkání léta čekal na Zbrojovku třetiligový Vyškov. Brňané od začátku diktovali tempo hry a po vyrovnané první půli přidali další branky. I díky hattricku Šimona Šumbery nakonec zvítězili vysoko 9:1.

V základní jedenáctce učinil kouč Šustr oproti předcházejícímu utkání tři změny - na hřiště tak vyběhli Floder, Šural a Fousek. A právě poslední jmenovaný výrazně promluvil do průběhu prvních minut. Po pěkné kolmici za obranu jej nejprve vychytal gólman, po čtvrthodině hry už se ale mohl Adam Fousek díky spolupráci s dalším východočeským rodákem radovat ze své premiérové trefy v novém dresu. Přesným centrem jej našel Pavel Eismann a Fousek mířil přesně k tyči.

Za další čtyři minuty převzal Bartolomeu další povedený míč od Sukupa a zpětnou přihrávkou našel Lukáše Mageru, který se v podobných pozicích nemýlí. A neuběhla ještě ani půlhodina hry, když se ve vápně k míči probíjel Růsek, byl faulován a nařízenou penaltu proměnil znovu Lukáš Magera. 3:0 pro Zbrojovku!

Ve 30. minutě mohl zvýšit Bartolomeu, jeho pokus z přímého kopu ale brankář vyrazil na roh, po kterém se k míči probíjelo hned několikero hráčů Zbrojovky. Obrana Vyškova ale odolala a na konci první půle se navíc třetiligový celek dočkal gólu. Po rychlém kontru a střele z pravé strany dorážel úspěšně Klesa a vzápětí první dějství skončilo.

Do druhé půle poslal kouč Šustr kromě gólmana i tři čerstvé hráče. Zbrojováci se chvíli zastřelovali, Fouskův pokus vyrazil gólman na roh, Přichystalova hlavička skončila vedle a nadějný brejk zakončil Fousek v jasné pozici střelou nad.

Až po hodině hry se skóre měnilo - tentokrát pláchli obraně Ondřej Vintr a Šimon Šumbera, přičemž druhý jmenovaný zakončoval po přesné přihrávce do prázdné brány. Na druhé straně pálil Klesa z přímého kopu těsně vedle a pak přišla série šancí Brna. Vintr pálil znovu nad a v dobré pozici střela nesedla Ziklovi.

Martin Zikl si ovšem chuť spravil posléze, míč mu předložil Šumbera a dvacetiletý útočník jej bez problémů usměrnil do sítě. Za malou chvilku si rohový kop našel Jakub Šural a potvrdil, že při standardkách se umí prosadit. 6:1.

A to nebylo ještě všechno. Čtvrthodinu před koncem se Zbrojováci prokombinovali až do zakončení, na konci biliárové kombinace byl znovu Martin Zikl. A v závěru utkání zkompletoval hattrick Šimon Šumbera. Nejprve mu nabil Jakub Přichystal, ten měl prsty i v deváté trefě - vybojoval penaltu, kterou Šimon proměnil.

Zbrojovka tak nakonec vstřelila devět branek a přípravu zakončila s bilancí čtyř výher a jedné prohry a s dvaceti gólovými zářezy na pažbě. Příští týden už na Brňany čeká FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA a první ostrý zápas ve Vlašimi.

VIDEO: Sestřih vítězného utkání s Vyškovem!
15.07.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih vítězného utkání s Vyškovem!

B r n o - V závěrečném utkání přípravy toho bylo k vidění opravdu hodně. Deset gólů, řada dalších...
Trenér Šustr po utkání s Vyškovem
13.07.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po utkání s Vyškovem

B r n o - Zbrojováci zakončili letní přípravu vítězně, v posledním utkání porazili třetiligový...
Posledním soupeřem v přípravě je třetiligový Vyškov
12.07.2019 | Martin Lísal

Posledním soupeřem v přípravě je třetiligový Vyškov

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky uzavřou o víkendu program přípravných zápasů, pátým a posledním...

Fotogalerie

Všechny fotografie