Zbrojovka vyloupila Pardubice a zakončila rok cennou výhrou!

Zbrojovka vyloupila Pardubice a zakončila rok cennou výhrou!

P A R D U B I C E - Zbrojovku nečekalo na konec podzimní části F:NL nic jednoduchého - mířila na hřiště lídra z Pardubic a navíc záhy prohrávala. Dvěma góly ale duel otočil Kuba Přichystal a Brňané tak na závěr roku vydřeli důležitou výhru!

Zbrojovka nasadila v silném větru totožnou sestavu, jako proti Prostějovu; neměla ale ideální start do zápasu. Do první šance se sice hnal brněnský Růsek, ale jeho průnik byl včas zastaven. Následně se do šancí dostávali domácí, kterým se v jedenácté minutě povedlo otevřít skóre. Jeřábek s Hlavatým založili útočnou akci, na kterou navázal Pavel Zifčák. Jeho pokus nedokázal Floder zastavit - 1:0.

Odpověď Zbrojovky byla naštěstí poměrně rychlá. Po šesti minutách odcentroval z levého křídla Adam Fousek a míč uklidil hlavou do sítě Jakub Přichystal - 1:1. Stejný hráč se zjevil v šanci po přiťuknutí Růska, svým lobem těsně minul branku Šmída. Mrzet jej to však nemuselo. O jedenáct minut později využil právě Jakub Přichystal zaváhání obrany Pardubic a hlavičkou přehodil Šmída podruhé - 1:2. Šestým gólem se Kuba rázem ocitl v čele klubové tabulky střelců a potěšil tak početnou skupinu hostujících fanoušků.

Druhá půle byla víceméně ve znamení boje. Zbrojovka v pokračujícím větru držela aktivitu Pardubic na uzdě a domácí se nedostávali do žádných větších šancí. S postupujícím časem se utkání začalo vyhrocovat a rozhodčí Petřík musel aktéry utkání krotit žlutými kartami.

Pojistit náskok mohli Brňané z několika standardek, které ale nevyužili. Hodně údivu pak vyvolala situace, kdy se Jakub Přichystal už řítil sám na bránu, sudí ale v tu chvíli neponechal výhodu a věnoval Zbrojovce pouze standardku ve středu pole.

Duel spěl ke konci, trenér Machálek v závěru posílil defenzivu a poslal na hřiště Petra Pavlíka. Obrana Zbrojovky odolala, a když už se dostal ke střele Šejvl, vyznamenal se parádním zákrokem gólman Floder.

Zbrojovka tak jako první tým letos na stadionu Pod Vinicí bodovala a přezimuje na barážové třetí příčce se ztrátou čtyř bodů právě na Pardubice. Ty doma podlehly poprvé od dubna 2018.

Dva góly hlavou? Snad někdy v žácích, usmíval se Přichystal
25.11.2019 | Martin Lísal

Dva góly hlavou? Snad někdy v žácích, usmíval se...

P a r d u b i c e - Kuba Přichystal čekal na letošní první gól do 18. října, poté se do toho ovšem...
VIDEO: Prohlédněte si sestřih vítězného utkání v Pardubicích!
25.11.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Prohlédněte si sestřih vítězného utkání v...

B r n o - Závěr podzimu Zbrojovce vyšel - vyhrála třikrát za sebou, naposledy v sobotu na hřišti...
Víra v úspěch přetrvala i přes nepříznivý začátek, vypíchl Machálek klíčový faktor úspěchu
23.11.2019 | Martin Lísal

Víra v úspěch přetrvala i přes nepříznivý začátek,...

P a r d u b i c e - Dobojováno jest, alespoň pro tento rok. A nutno říci, že závěr podzimu...