Dominantní výkon, sedm branek a výhra na hřišti Vyšehradu!

Dominantní výkon, sedm branek a výhra na hřišti Vyšehradu!

B R N O - V rámci 28. kola F:NL zamířila Zbrojovka do Prahy, kde na Strahově odehrála zápas se Slavojem Vyšehrad. Domácí dokázali tlaku Zbrojovky odolávat jen 30 minut, pak spustila Zbrojovka svůj gólostroj a veze z Prahy rekordně vysokou výhru 7:2.

Trenér Machálek poslal do utkání Šurala s Honzou Sedlákem, kteří si v minulém utkání odpykali trest za žluté karty. V základní jedenáctce se objevil také Ondřej Vaněk. Sebevědomí hostujícího týmu jasně demonstroval už v úvodu Martin Šustr, jenž se odvážnou kličkou zbavil napadajícího útočníka.

První vážnější šanci zápasu si vytvořili domácí, když v 16. minutě posílal nebezpečný míč do vápna jeden z hráčů Vyšehradu, ale pozorná brněnská defenzíva dokázala dostat míč do bezpečí. O chvíli později zahrozila i Zbrojovka, ale nebezpečnou Růskovu ránu pod břevno vytěsnil Martin Otáhal mimo prostor branky.

Změny skóre se fanoušci dočkali ve 30. minutě, kdy krásný Barišův centr z levého křídla dokázal poslat do sítě Ondřej Pachlopník a prokázal, že na jaře hraje v obdivuhodné formě - 0:1. Netrvalo to dlouho a bylo to o dvě branky. Odvrácený centr vrátil do vápna Pachlopník, díky gólové hlavičce Jakuba Šurala si připsal druhý bod v zápase a Brno rázem vedlo o dvě branky - 0:2. První půli tak Zbrojovka zvládla a do kabin šla za velmi příznivého stavu, kterého se mohli obávat snad jen příznivci Csaplárovy pasti.

Druhou půli zahájila "Flinta" úžasně. Ondřej Pachlopník hluboko na vlastní polovině vybojoval míč, doběhl až k bráně soupeře a krásnou střelou k bližší tyči navýšil vedení Brna - 0:3. Gól, který se jen tak nevidí. O tři minuty později se dočkali i domácí fanoušci. Rychlá souhra Drobílka se zakončujícím Tomášem Čvančarou po standardce dokonale zaskočila obranu Zbrojovky a přinesla snížení - 1:3. Brno to však mrzet nemuselo, neboť o čtyři minuty později ze standardky odcentroval přesně Ondřej Vaněk a jeho pokus přistál u Adriána Čermáka a vrátil Zbrojovce tříbrankové vedení.

To mohl v 66. minutě ještě zvětšit Čermák, ale po krásném pasu Vaňka přestřelil branku domácích. V jednasedmdesáté minutě to se Zbrojovkou vypadalo ještě lépe, neboť se po Štepanovského příhře do brejku dostal Jan Hladík a nedal brankáři domácích vůbec žádnou šanci. Jeden z nejkrásnějších momentů si připravili Brňané do 74. minuty, kdy si Adrian Čermák povodil obránce před vápnem a z rohu pokutového území tvrdě vypálil do vzdálenější šibenice - 1:6. Brněnský záložník o pět minut později dokázal zkompletovat hattrick. Po zákroku v pokutovém území zahrávala Zbrojovka penaltu a tu zahrál Adrian Čermák naprosto s přehledem a upravil skóre na 1:7. První hattrick od Zelenkova představení v Drnovicích v roce 2005.

V předposlendí minutě ještě domácí zásluhou Nedžada Zinhasoviće zaznamenali srovnání a konečný výsledek zní 2:7 pro Brno, které i nadále stíhá Pardubice na první příčce tabulky F:NL. Rekordní výhrou Zbrojováci překročili hranici sedmdesáti vstřelených branek.

Hattrick? Na góly raději nahrávám, usmívá se Pachlopník
A-tým
06.07.2020 | Martin Lísal. FOTO: Martina Klánová

Hattrick? Na góly raději nahrávám, usmívá se...

B r n o - První gól vstřelil, na druhý nahrál a třetí zase obstaral sám, po dlouhém běhu z vlastní...
Jakub Šural: Před sezónou jsem si přál vstřelit tři branky, to už jsem překonal
A-tým
06.07.2020 | Martin Lísal. FOTO: Martina Klánová

Jakub Šural: Před sezónou jsem si přál vstřelit tři...

B r n o – Zbrojovka se letos může opřít také o gólové příspěvky obránců. Prim v tomto ohledu hraje...
Hattrick po patnácti letech. Dal jsem si dárek k narozeninám, usmívá se Čermák
A-tým
04.07.2020 | Martin Lísal

Hattrick po patnácti letech. Dal jsem si dárek k...

B r n o – Zbrojovka vedla 6:1, když sudí Denev ukázal po faulu na Pachlopníka na penaltový puntík....