DIVIZE: Béčko venku stoprocentní, v Polné zvítězilo 3:0

DIVIZE: Béčko venku stoprocentní, v Polné zvítězilo 3:0

P o l n á - Rezerva Zbrojovky venku letos šlape. Ze čtyř zápasů na hřištích soupeřů vytěžila dvanáct bodů, naposledy zvítězili Brňané na hřišti Polné 3:0 a posunuli se na třetí příčku. V první půli se trefil kapitán Blažík, po změně stran nejlepší střelci Zbrojovky Matula se Sedlákem výhru potvrdili.

Zbrojováci vyběhli k utkání se dvěma změnami v sestavě oproti vítěznému derby na hřišti brněnského Startu - na pozici stopera naskočil Jakub Černín a do základu se vrátil Martin Sedlák.

Brňané, kteří letos venku doposud třikrát zvítězili a inkasovali jedinou branku, vykročili za čtvrtým venkovním triumfem už v prvním dějství. Po zablokované střele domácích vyrazili do brejku a vybojovali standardku. Té se ujal Pachlopník, jehož centr si našel ve vápně důrazný kapitán Dominik Blažík a s míčem téměř vběhl do brány.

Ve druhém dějství měli Brňané řadu šancí na pojištění výsledku, zadařilo se v 54. minutě. Po Kroutilově zablokované střele se ve vápně opřel do odraženého míče Fabián Matula a nedal gólmanovi šanci.

Po druhém nejlepším střelci Zbrojovky pak promluvil i ten první. Dvacet minut před koncem centroval do vápna Filip Holman a Martin Sedlák svým sedmým letošním gólem dal výsledku definitivní podobu.

Zbrojovka se posunula na třetí pozici s jednobodovou ztrátou na druhý Lanžhot, Jihlava zatím neztratila a náskok má šestibodový. V dalším duelu hostí Brňané v neděli v Bystrci čtvrtý Ždírec.

PREVIEW: Béčko se popere o další body v Polné
21.09.2019 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko se popere o další body v Polné

B r n o - Fotbalisté "béčka" zakončí anglický týden na Vysočině, konkrétně zápasem v Polné. Na...