Na úvod přípravy výhra, Zbrojováci zlomili Blansko sedmigólovou smrští

Na úvod přípravy výhra, Zbrojováci zlomili Blansko sedmigólovou smrští

B l a n s k o - Zbrojováci vstoupili do kolotoče přípravných zápasů výhrou. Na umělce v Blansku sice po půli prohrávali 0:2, pak ale sedmi góly během 25 minut obrátili skóre ve svůj prospěch a zvítězili 7:2.

Trenér Machálek nasadil do utkání všechny zdravé hráče. Dle předpokladů scházeli stopeři Černín s Kryštůfkem a záložník Štepanovský, kteří ještě netrénují s týmem. Stejně tak nenastoupili Růsek s Hladíkem, na marodku navíc ještě přibyl Magera (kotník) a Martin Sedlák (viróza). V úvodní jedenáctce se z nováčků objevili Dreksa s Čermákem a také sedmnáctiletý Ševčík.

Úvodní výkop pozdržela absence delegovaných rozhodčích, hrát se začalo se zhruba půlhodinovým zpožděním poté, co se pozice sudích povedlo improvizovaně zaplnit. Pauza zřejmě více prospěla domácím, ti se sedmi exbrněnskými hráči v sestavě ihned několikrát zaměstnali Halousku a v 5. minutě šli do vedení. Po rohovém kopu se prosadil hlavou jeden z oněch sedmi - vytáhlý stoper Jiří Huška.

Brňané, hrající na tři obránce, se osmělili až po čtvrthodině hry, kdy Přichystal po Pázlerově centru v pádu hlavičkoval vedle. Blansko pak několikrát podržel Záleský, nadějný brejk Přichystala pak domácí zbrzdili nejspíše penaltovým faulem - píšťalka sudího se ovšem neozvala. V dobré pozici pak mířil těsně nad bránu Ševčík.

Místo vyrovnání naopak udeřilo na druhé straně - opět po rohovém kopu a opět hlavičkoval Jiří Huška, který kromě aktivního hraní trénuje ve Zbrojovce žáky. Svým svěřencům (pokud byli utkání přítomni) nadělil ukázkovou lekci, jak zúročit standardní situace, čímž zároveň zařídil poločasové vedení svého celku 2:0.

Do druhého dějství nasadili Brňané šest nových hráčů, prostřídali se i gólmani. Tempo hráčů v červeném se výrazně zvedlo a přineslo to záhy ovoce - minutu po zahájení hry srovnal ekvilibristickým zásahem Adam Fousek, který patičkou tečoval Barišovu pobídku.

Šanci na vyrovnání poté nevyužil Marek Vintr, mrzet jej to ale nemuselo. V 50. minutě se po sérii rohových kopů protlačil k míči Kotula, předložil jej Adriánu Čermákovi a jeho prudkou ránu Záleský vyrazil pouze pod břevno. 2:2.

Za další čtyři minuty pronikl do vápna Pachlopník a zpětnou přihrávkou našel Juraje Kotulu, který umístěnou ranou dokonal obrat. Pro oba slovenské střelce se jednalo o premiérový zásah v brněnském dresu. A hlasatel ještě ani neskončil s oznámením této trefy, když přišel další zásah - z pokutového kopu se nekompromisně prosadil Adam Fousek.

Následujících deset minut se na bránu Blanska valil jeden útok za druhým. Když už se zdálo, že domácí situaci ustojí a zvednou hlavu, nachystal si pěknou individuální akci David Krška a po jeho přihře se Marek Vintr už prosadil. Za tři minuty se po zpětné přihrávce dostal ke střele Adrián Čermák a přidal svůj druhý zásah. Poslední slovo pak měl v 70. minutě David Jurásek. Sedm tref za 25 minut!

Floder na druhé straně příliš práce neměl, byť domácí na vývoj duelu nerezignovali a snažili se o korekci skóre. To se už nicméně neměnilo a Brňané tak do přípravy vstoupili vysokou výhrou 7:2.

Fousek po Blansku: Bylo to náročné, máme toho hodně v nohách
A-tým
11.01.2020 | Martin Lísal

Fousek po Blansku: Bylo to náročné, máme toho hodně v...

B l a n s k o - Prvním střelcem Zbrojovky v roce 2020 se stal Adam Fousek, na hřišti Blanska se...
Trenér Machálek po utkání v Blansku
10.01.2020 | Martin Lísal

Trenér Machálek po utkání v Blansku

B r n o - Po první půli přípravného utkání v Blansku svítilo na světelné tabuli skóre 2:0, během...
PREVIEW: Prvním zimním soupeřem bude v pátek Blansko
09.01.2020 | Martin Lísal

PREVIEW: Prvním zimním soupeřem bude v pátek Blansko

B r n o - První týden přípravy vyvrcholí v pátek 10. ledna úvodním zápasovým testem. Brňané se od...

Fotogalerie

Všechny fotografie