Přestřelka s Podbrezovou vyzněla lépe pro Zbrojovku

Přestřelka s Podbrezovou vyzněla lépe pro Zbrojovku

B r n o - Devátý zimní zápas nabídl fanouškům hned devět branek. Po první půli byl v utkání s Podbrezovou stav 3:3, ve druhém dějství už ale na líšeňské umělce střílela jen Zbrojovka a slovenského soupeře nakonec zdolala poměrem 6:3.

Trenér Machálek se před utkáním musel vyrovnat s řadou absencí, kromě těch dříve avizovaných postrádal ještě Juraje Kotulu, který si v pátek zranil přitahovač. Poprvé v přípravě naopak naskočil do hry Ondřej Vaněk a k dispozici už byl také Adrián Čermák.

Zbrojováci měli raketový vstup do zápasu. Ve 3. minutě kopal Vaněk rohový kop, Přichystal míč prodloužil na zadní tyč a tam už byl nachystaný Adam Fousek, který po dobře zahraném signálu otevřel skóre.

V 6. minutě se po dalším rohu dostal k míči Šumbera a na jeho dobrý centr si naskočilo hned několik borců v červeném, z této situace ale nakonec neudeřilo. Naopak na druhé straně ano. Domácí ztratili míč, čehož Podbrezová rychle využila - přesný centr našel neobsazeného Zacharu a polský útočník vyrovnal.

V 15. minutě se s odpovědí řítil Přichystal, vnikl do vápna a přihrál Fouskovi, tomu ale do takřka gólové střely na poslední chvíli skočil jeden z obránců. Z protiútoku vyprášil Zachara rukavice domácímu Šustrovi. Zbrojováci poté několikrát oblehli vápno soupeře, po jedné ze ztrát ale přišel brejk a na jeho konci byl zakončující Kováčik. 1:2.

Ani tento stav ale dlouho nevydržel. Krškův centr odvrátil obránce jen ke kopačkám Jana Hladíka a ten už si věděl rady, Podbrezová vedla jen tři minuty. Chvíli poté střílel nad bránu Vaněk, následně Šumberovu hlavičku odvrátila obrana na roh. Fouska v šanci po parádním Vaňkově pobídnutí zase dobře pokryl obránce a Šumberovu ránu z úhlu vyrazil gólman.

Skóre se tak měnilo až ve 35. minutě. Opět u toho byl Vaněk, jehož parádní pas si zpracoval Přichystal, snažil se prosmýknout mezi dvojicí obránců a byl faulován. Nařízený pokutový kop proměnil ranou k levé tyči právě Ondřej Vaněk. Ani tohle ale nebylo všechno - těsně před odchodem do kabin se k míči po další ze série chyb dostal Pribula a neměl problém propálit Šustra, čímž stanovil poločasové skóre na 3:3.

Do druhého dějství poslal trenér Machálek místo Přichystala Marka Vintra, do brány se postavil Jirka Floder. Změnilo se také rozestavení, do obrany se stáhl Šumbera, s ním Adrián Čermák a jeho místo v záloze zaujal Sedlák. A právě on přihrál ve 49. minutě obloučkem Adamu Fouskovi, který nasadil Macejovi jesle a vrátil Zbrojovce vedení. Pro Fouska to byl osmý gól v probíhající přípravě.

Ze strany domácích už vypadala druhá půle výrazně jistěji a Floder tolik práce neměl, s postupem času převaha Zbrojovky rostla. Na hřiště se postupně dostali ještě Jurásek s Martinem Sedlákem a poté znovu již dříve střídající Přichystal s Krškou.

Hráči v červeném z řady šancí využili dvě. V 73. minutě využil nepřesné rozehrávky Přichystal a naservíroval míč Marku Vintrovi, který obešel gólmana a do prázdné brány zvýšil na 5:3. A za další dvě minuty si tentýž hráč převzal míč od Juráska, napřáhl a jeho parádní rána znamenala gólovou tečku za dnešním utkáním.

OHLASY: Trenér Machálek po utkání s Podbrezovou
15.02.2020 | Redakce

OHLASY: Trenér Machálek po utkání s Podbrezovou

B r n o - Dnešní přípravné utkání s Podbrezovou potěšilo spíše fanoušky, trenéry už tolik ne....
PREVIEW: Zbrojovka hraje s Podbrezovou, zápas můžete sledovat živě na Zbrojovka TV
13.02.2020 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka hraje s Podbrezovou, zápas můžete...

B r n o - Zbrojováci mají před sebou devátý zimní zápas, v sobotu v Líšni vyzvou od 10:30...

Fotogalerie

Všechny fotografie