PŘÍPRAVA: Zbrojovka pohár na Maltě neobhájí, Boleslavi podlehla v penaltách

PŘÍPRAVA: Zbrojovka pohár na Maltě neobhájí, Boleslavi podlehla v penaltách

M a l t a - Fotbalisté Zbrojovky neobhájí loňský triumf v Tipsport Malta Cupu, ve finále totiž po remíze 1:1 podlehli v penaltovém rozstřelu Mladé Boleslavi. Jediný gól Brňanů vstřelil Fousek, gólman Šustr se blýskl dvěma chycenými penaltami.

Oba týmy se dostávaly do tempa pozvolna a v úvodních deseti minutách přinesla více vzruchu jen standardka Boleslavi, obrana Zbrojovky ale odolala. Zhruba po čtvrthodině Brňané změnili rozestavení a postupně začali zvyšovat tempo, což přineslo i zajímavé momenty.

Ten nejzajímavější nastal ve 30. minutě, když se po centru z levé strany dostal k míči Fousek. Byl už ale příliš blízko ke gólmanovi a nepropálil jej. Za další dvě minuty už Brňané míč do sítě dostali, radost ale neměla dlouhého trvání - pomezní viděl ofsajd.

Boleslav kontrovala vzápětí, Hönig po individuální akci ovšem branku minul. Na druhé straně neměl štěstí Přichystal, kterému v ideální pozici odskočil míč. Když už se zdálo, že první půle se obejde bez branek, udeřila Boleslav. Höniga nejprve zblokoval obránce, jeho přihrávka na Tomáše Wágnera už ale prošla a Středočeši tak šli do kabin s těsným náskokem.

Do druhé půle nastoupili dva čerství hráči - Eismann s Dreksou zaujali pozice v obraně. Místy nervózní hra byla zprvu vyrovnaná, poté se začali Brňané osmělovat a výsledkem bylo vyrovnání. Sám na bránu pelášil Adam Fousek a ranou mezi nohy gólmana potvrdil, že se mu na Maltě střelecky daří.

Brňané pak mohli utkání několikrát rozhodnout, zejména Marek Vintr větral obranu soupeře. Ta ale nakonec s vypětím všech sil odolala, a když brankou neskočil ani závar v poslední minutě na druhé straně hřiště, dospěl duel do penalt.

Do rozstřelu si gólman Šustr přenesl dobrou pohodu ze zákroku v závěru utkání a první dvě střely zneškodnil. V dresu Zbrojovky Čermák také neuspěl, Šumbera už ale ano. A když třetí penaltu proměnil razantně Kuba Šural, byla Zbrojovka na dobré cestě zápas ovládnout. Ve čtvrté sérii ale Vintra vychytal Mikulec a Boleslav vyrovnala. V páté sérii uspěli oba střelci, za Brno pálil Eismann. Šestý šel na řadu Pavel Dreksa, neproměnil a Douděra vzápětí ano - ze zisku poháru se tak radovala Mladá Boleslav.

Trenér Machálek po utkání s Mladou Boleslaví
27.01.2020 | Martin Lísal

Trenér Machálek po utkání s Mladou Boleslaví

M a l t a - Finálový den Tipsport Malta Cupu přinesl dvě remízy a dva penaltové rozstřely. V tom...

Fotogalerie

Všechny fotografie