VIDEO: V prvním utkání po pauze porazila Zbrojovka Uničov 6:0

VIDEO: V prvním utkání po pauze porazila Zbrojovka Uničov 6:0

B r n o - Po více než dvou měsících se na Srbské opět hrál fotbal. Zbrojovka v prvním přípravném utkání po nucené pauze hostila třetiligový Uničov a duel rozhodla pěti góly už v první půli. Další trefu pak přidala po změně stran a zvítězila 6:0.

Kouč Machálek pro utkání postrádal Kotulu (mononukleóza), Kršku (menší zdravotní problémy v předchozím týdnu) a Pázlera s Kryštůfkem (zatím trénují individuálně), část mladších hráčů pak trénovala s "béčkem".

Po většinu duelu se na hrací plochu stadionu na Srbské snášel déšť, po tak dlouhé zápasové pauze to ale hráčům příliš nevadilo. Do soupeře ze čtvrté příčky MSFL se s chutí zakousli a hrozili zejména z rohových kopů.

Dva v rychlém sledu zahrával Štepanovský, hrající (stejně jako v některých zimních duelech) na kraji obrany. Po prvním hlavičkoval Šural do břevna, ten následující už uklidil do sítě Adrián Čermák.

Také hosté si v úvodním dějství vypracovali dvě možnosti. První zneškodnil Šustr ještě za stavu 1:0, druhou už při výraznějším rozdílu ve skóre. Brňané totiž přidávali další zásahy a hned ten druhý stál za to. Hladík poslal míč Štepanovského, ten našel ve vápně Růska a jeho přesnou přihrávku zatloukl pod břevno Jakub Přichystal.

Ve 28. minutě se probil do vápna Eismann, odcentroval a jeho centr si našel Antonín Růsek. 3:0. Stejný hráč se pak nejlépe zorientoval ve skrumáži po Štepanovského přímém kopu.

Těsně před koncem pauzy přišel ještě jeden zásah. Růskův centr odvrátila obrana jen k Fouskovi a ten odměnil gólovou přihrávkou dosavadního nahrávače Petera Štepanovského. Poločasové skóre tedy znělo 5:0.

Do druhého dějství poslal kouč Machálek pět čerstvých hráčů, přičemž v průběhu půle se do hry ještě vrátil Jan Sedlák (v 66. minutě střídal Čermáka). Šance byly k vidění na obou stranách, ujala se ovšem jediná.

Po faulu na hranici vápna zahrávala Zbrojovka přímý kop. K míči se postavili Ondřej Vaněk a Šimon Šumbera, druhý jmenovaný svou střelu načasoval ideálně a ranou k tyči překonal gólmana Uničova pošesté.

Eismann po Uničovu: Šlo o to dostat se do herního tempa, v tom zápas splnil účel
14.05.2020 | Martin Lísal

Eismann po Uničovu: Šlo o to dostat se do herního...

B r n o - První zápas po dlouhé pauze si ve středu užíval i kapitán Zbrojovky Pavel Eismann. Proti...
VIDEO: Trenér Machálek po utkání s Uničovem
A-tým
13.05.2020 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Machálek po utkání s Uničovem

B r n o - Na jinak prázdném stadionu se jeho hlas dobře nesl, ani za jasného stavu trenér Machálek...
VIDEO: Zbrojovka se utká s Uničovem, zápas sledujte na Zbrojovka TV!
A-tým
12.05.2020 | Martin Lísal

VIDEO: Zbrojovka se utká s Uničovem, zápas sledujte na...

B r n o - V pondělí začali společně trénovat, ve středu je čeká první přípravné utkání od...

Fotogalerie

Všechny fotografie