Lhoteckého góly na výhru nestačily, béčko remizovalo se Žďárem

Lhoteckého góly na výhru nestačily, béčko remizovalo se Žďárem

B r n o - Rezerva Zbrojovky toužila přidat v domácím prostředí třetí výhru v řadě, proti Žďáru k tomu nebyla daleko. Dva góly Lhoteckého ale nakonec stačily jen na remízu 2:2.

Žďár nad Sázavou začal na bystrckém hřišti hodně zostra. Už po dvou minutách hry mohl jít do vedení, ovšem tečovaná rána Kováře skončila na břevně. Následně zahrozil také Kunstmüller, jeho pokus křížem z hranice vápna se ale do branky nevyšel. Kvído Formánek měl v první půli velmi dobře postavené tyče. Břevno mu pomohlo i po čtvrthodině hry, kdy do něj zblízka pálil Henzl a v pokračování akce Šindelka zblízka branku přestřelil.

poté se dostali do vedení domácí. Po nenápadné kombinaci na levé straně se k míči dostal Claude Lhotecký a z hranice vápna napálil i s pomocí jemné teče obránce balón přímo do vzdálenější šibenice – 1:0. Hosté nepolevili a tlačili se vpřed, nebezpečný centr srážel ve skluzu domácí Matula a míč se potřetí v první půli odrazil od břevna Formánkovy svatyně.

Obraz hry se neměnil ani v závěru půle. Domácí byli možná více na míči, ale tutovky měli hosté. Po rychlé kolmici za obranu se sám na branku Brna řítil Kovář, Formánek však skvěle vyběhl a nenechal si nasadit jesličky. V předposlední minutě úvodního dějství už se ovšem fotbalisté z Vysočiny vyrovnání dočkali, když centr z levé strany od Fialy proletěl až k Janu Henzlovi a ten na zadní tyči nasměroval míč do sítě – 1:1.

Druhá půle byla v úvodu vyrovnaná bez větších šancí. Jedinou možnost zahrozit měl hostující Sodomka, z hranice vápna ale branku Zbrojovky přestřelil. Po hodině hry si za beky Brna zaběhl Henzl, druhý gól v duelu však nepřidal, neboť pozorný Formánek jeho tvrdou ránu z pravé strany reflexivně vyrazil. V pokračování celé akce rozvlnil síť Sodomka, radost však utnul zdvižený praporek sudího – ofsajd.

Do hry se postupem času dostali také domácí. Kombinace Zbrojovky rozhýbal střídající Rogožan, jeho první akce s následným průnikem ale skončila zblokovanou střelou. Vzápětí Papež posadil svůj centr na hlavu Slunského, brankář Jícha neodhadl dráhu míče, domácí útočník však hlavičkoval vedle branky. Zbrojovka byla aktivně a dvanáct minut před koncem se vrátila zpět do vedení. Claude Lhotecký korunoval svůj povedený výkon, když dostal přihrávku za obránce, od půlicí čáry předvedl rychlý sprint s míčem po levé straně a akci zakončil ranou po zemi na zadní tyč – 2:1.

Brno poté ožilo a ještě více zmáčklo svého soupeře. Po skvělém průniku Šmida a následném faulu byla tři minuty po předchozí brance nařízena penalta. Té se ujal Lhotecký s vidinou útoku na hattrick, ovšem pálil jen do tyče a následná gólová dorážka už přišla z ofsajdu. Vzápětí se navíc opět potvrdilo otřepané klišé „Nedáš – dostaneš.“ Žďár minutu po neproměněné penaltě domácích rozjel rychlý kontr po pravé straně a přízemní centr doputoval až k volnému Liboru Trojánkovi, který jej napálil pod břevno – 2:2. Domácí prahli v závěru po třech bodech, ze série nebezpečných centrů nakonec znovu útočil na hattrick Lhotecký, jeho zakončení hlavou ale branku těsně minulo.

Utkání nakonec vítěze nepřineslo, a tak se oba celky rozešly smírně 2:2.

PREVIEW: Domácí minisérii zakončí béčko proti Žďáru
B-tým
12.09.2020 | Martin Lísal

PREVIEW: Domácí minisérii zakončí béčko proti Žďáru

B r n o - Fotbalisté zbrojováckého béčka se potřetí za sebou představí na domácím hřišti v Bystrci....