Béčko veze cennou výhru z Hodonína

Béčko veze cennou výhru z Hodonína

H o d o n í n - Brněnský B tým se v sobotu vydal k důležitému utkání na hřiště vedoucího týmu tabulky - Hodonína. Zbrojováci nakonec uštědřili svému soupeři první letošní prohru a brankami Matuly, Lhoteckého a Macha zvítězili 3:1.

Domácí byli v prvních dvaceti minutách lepším týmem, poté ale Zbrojováci zvedli hlavu, zvýšili aktivitu a byli odměněni prvním gólem. Papežův rohový kop poslal do sítě Fabián Matula. Pět minut před pauzou byl nicméně náskok pryč, o což se postaral Dunda.

Ve druhém dějství už hrála Zbrojovka prim. Zlom přineslo šest minut a tři klíčové momenty, ve kterých hrál klíčovou roli Claude Lhotecký. V 54. minutě vrátil po další Papežově přihrávce Brnu vedení, v 58. minutě jej fauloval domácí Dressler a viděl červenou kartu.

A konečně v 62. minutě vybojoval Lhotecký pokutový kop, který proměnil Marek Mach a Zbrojovka vedla o dvě branky. Na tomto stavu se již nezměnilo nic. Brňané se v neúplné tabulce posunuli na čtvrtou pozici, na aktuálně první Velkou Bíteš ztrácejí tři body. K dalšímu utkání zajíždějí příští neděli na hřiště poslední Polné.

Trenér Maša: "Vítězství nás těší, dnešní zápas byl hodně důležitý jak po psychické stránce kluků, tak pro tabulku. V úvodu jsme byli trochu pasivní, po gólu jsme se ale zvedli a ve druhé půli už jsme byli lepším týmem. Šli jsme výhře naproti a nutili soupeře k chybám. Kluci si za dnešek zaslouží pochvalu, teď už se ale musíme zase soustředit na další zápas. Víme dobře, že v této soutěži není nic zadarmo, každý tu může obrat každého. Divize je ošemetná."