Drama s Opavou rozhodl z penalty Zavadil!

Drama s Opavou rozhodl z penalty Zavadil!

B R N O - Domácí premiéra ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE přinesla velké drama a tři body pro Zbrojovku! Opava sice šla z penalty do vedení, Brňané ale ve druhé půli zabrali. Nejprve zásluhou Moravce srovnali a sedm minut před koncem zápasu trefil tři body taktéž z penalty Zavadil.

Zbrojovka vstoupila do utkání s jednou změnou v sestavě - Čermáka v záloze nahradil Texl. První komplikace přišla v 15. minutě, Štěrbu v obranném skluzu trefil míč do ruky a verdikt byl jasný - penalta. K ntése postavil Matěj Helešic a ranou k levé tyči poslal svůj tým do vedení. Ten samý hráč se dostal k nebezpečné střele i o dvě minuty později, kdy se protáhl z pravé strany a vypálil. Jeho ránu si Berkovec našel a vyrazil, lapil pak i dorážku.

Zbrojovka sice měla v první půli opticky více ze hry, ale vážné situace se odehrávaly primárně před Berkovcem. Ten musel vytáhnout další těžký zákrok, když se ve 33. minutě stihnul vrátit do branky po teči Štěrby a míč vyškrábl do bezpečí. První tutovka Zbrojovky přišla až těsně před pauzou a stála za to. Peter Štepanovský dostal míč za obranu, nasadil brankáři Digaňovi kličku, ale jeho střelu do odkryté branky zastavil jeden z vracejících se obránců a poločas tak končil těsným vedením Opavy.

Druhý poločas se nesl v úplně jiném duchu. Zbrojovce se podařilo skórovat už po devíti minutách, ale dorážku Řezníčka po hlavičce Kryštůfka zneplatnil ofsajd. Na druhé straně zahrozil unikající Janoščin, ale Berkovec opět prokázal své kvality, míč zastavil a podržel svůj tým.

Zbrojovka se definitivně dočkala po hodině hry. Zavadilův pas prodloužil do vápna Štepanovský, kde jej protečoval Hladík k volnému Janu Moravcovi a ten svým prvním brněnským gólem rozjásal více než dvě tisícovky brněnských fanoušků. 1:1. Zbrojovka ožila, ale v 77. minutě polil všechny přítomné studený pot. Kadlec se prohnal až před Berkovce, ale scénář byl podobný, jako v předchozích případech. Domácí brankář se nenechal nachytat a zlikvidoval šanci soupeře.

A v 81. minutě přišla pro domácí fanoušky sladká odměna. Opět u toho byl Moravec, po jehož dravém průniku byl Jakub Řezníček ve vápně faulován a verdikt sudího Hocka byl stejně jednoznačný, jako v první půli - pokutový kop.

Zahrání penalty, to má v letošní sezóně jasné obsazení. Pavel Zavadil prokázal, že má stále pevné nervy a poslal míč nechytatelně pod víko - 2:1. V závěru poločasu už obrana Zbrojovky soupeře ubránila a po závěrečném hvizdu mohli fanoušci oslavit výhru.

VIDEO: Ještě nás čeká hodně práce, uvědomuje si Moravec
A-tým
03.08.2021 | Daniel Kinc. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Ještě nás čeká hodně práce, uvědomuje si...

B r n o - K důležitým článkům nedělní výhry patřil i obránce Jan Moravec. Nejprve svým prvním gólem...
VIDEO: Jdeme správným směrem, věří kapitán Zavadil
A-tým
02.08.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Jdeme správným směrem, věří kapitán Zavadil

B r n o - Sedm minut do konce, stav 1:1. A penalta pro Brno! Nervozita většiny osazenstva Srbské...
VIDEO: Trenér Dostálek po výhře s Opavou
A-tým
01.08.2021 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Dostálek po výhře s Opavou

B r n o - Zbrojováci vyválčili i ve druhém utkání sezóny tři body, ale opět to byl perný boj do...

Fotogalerie

Všechny fotografie