Zbrojovka s jistotou postupu v kapse přehrála doma Třinec

Zbrojovka s jistotou postupu v kapse přehrála doma Třinec

B R N O - Už s jistotou toho, že si v příští sezóně zahrají FORTUNA:LIGU, vstupovali fotbalisté Zbrojovky do domácího utkání s Třincem. V něm se ujali dvoubrankového vedení, ale Slezané dokázali srovnat. Poslední slovo v utkání však měli Jakub Přichystal a Filip Blecha, kteří nasměrovali svůj celek k vítězství v poměru 4:2.

Zbrojovka do utkání vstupovala už s jistotou postupu do nejvyšší soutěže. V základní sestavě se objevili brankář Jakub Šiman či obránce Lukáš Endl se záložníkem Jakubem Nečasem. A nescházel také uzdravený Jakub Šural.

Úvodní aktivita byla na straně Brněnských. Po Ševčíkově centru zajímavě hlavičkoval Endl, ale hostující brankář jeho pokus kryl. Následně zahozil i Jakub Nečas, po jehož ráně proletěl míč těsně kolem branky Třince. Hosté si první šanci vypracovali ve třinácté minutě, Machučova rána však skončila v rukavicích Šimana.

Změnu skóre tak obstaral až ten nejpovolanější. Po čtvrthodině hry nechala obrana Slezanů prostor Jakubu Řezníčkovi a ten z voleje uklidil míč za Hasalíka po Nečasově centru – 1:0. Tři minuty nato se mohl nejlepší kanonýr soutěže prosadit znovu, střelu z dálky tentokrát hostující strážce svatyně pokryl a nenechal se nachytat. Divokou pasáž hry poté zakončila šance Třince, kdy Juřena trefil tyč.

Další zajímavé momenty byly k vidění až v závěru poločasu. Domácí nejprve navýšili své vedení poté, co vypálil Nečas a jeho střela proletěla chumlem hráčů, načež si ji hostující Bedecs srazil do vlastní sítě – 2:0. V závěru půle nicméně přišla gólová korekce z řad hostů, Michal Petráň dostal ve vápně prostor a překonal Šimana – 2:1.

Druhý poločas načala šance Přichystala, který si našel pas Nečase, ale nakonec těsně netrefil v dobré pozici. Chvíli nato se na Hasalíka vyřítil Řezníček, vzrušení však kvůli ofsajdu bylo zbytečné. V 55. minutě z nenápadné akce Třince vyrovnal, akci na levé straně vzal na sebe Jakub Habusta a bodlem napálil míč přesně na zadní tyč – 2:2.

Slezané mohli využít své euforie a dokonce jít do vedení, křižná rána Machuči z hranice vápna o chlup minula vzdálenější tyč. Další pasáž ale patřila Zbrojovce, která si vzala vedení zpět. Nejprve sice Hasalík skvěle vyrazil pokus Bariše, jenže o čtyři minuty později po skvělé práci Řezníčkapřihrál Blecha Jakubu Přichystalovi, jenž s míčem oběhl brankáře a pohodlně zakončil do prázdné branky – 3:2.

Od té doby už měli domácí utkání ve své moci a v 77. minutě se vrátili do dvoubrankového náskoku. Průnik domácích byl napoprvé zastaven obranou Třince, ale míč se odrazil k Filipu Blechovi a ten se taky zapsal mezi střelce – svoji gólovou střelu umístil chytře k levé tyči.

V závěru už Dostálkovi svěřenci kontrovali své vedení a po závěrečném hvizdu mohly naplno propuknout oslavy s fanoušky. Jsme prvoligoví!

Největší předností byl tým, chválí po postupu Dostálek
A-tým
27.04.2022 | Martin Lísal

Největší předností byl tým, chválí po postupu Dostálek

B r n o – Radost, úleva, spokojenost. Trenér Dostálek po utkání s Třincem (4:2) věděl, že svou misi...
Když se vyhraje, slaví se líp, těšilo Nečase
A-tým
27.04.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Když se vyhraje, slaví se líp, těšilo Nečase

B r n o – Fotbalisté Zbrojovky porazili doma Třinec 4:2 a formálně tak stvrdili už jistý postup do...
Euforie, nadšení, spokojenost, usmíval se Řezníček po utkání
A-tým
27.04.2022 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Euforie, nadšení, spokojenost, usmíval se Řezníček po...

B r n o – Zbrojovka v utkání Třinec potvrdila postup, když zvítězila 4:2. A kdo jiný mohl otevřít...

Fotogalerie

Všechny fotografie