Béčko si poradilo s Hodonínem a zůstává neporaženo

Béčko si poradilo s Hodonínem a zůstává neporaženo

B R N O - Brněnské béčko si v nedělním duelu s vedoucím Hodonínem připsalo další vítězství. Zbrojováci ve vyrovnaném duelu dokázali nastřílet tři branky a v tabulce divize D zůstávají jako poslední tým bez bodové ztráty.

Domácím se povedl vstup do utkání. Po několika standardkách zahrávali rohový kop, na Lacíkův centr z levé strany naskočil Jakub Šural, jenž protáhl Petráše. Hostující gólman neudržel míč v rukavicích a k zakončení se dostal Martin Zikl, který dotlačil balón do sítě - 1:0. Rychlý start do utkání však znamenal i poměrně hluché období v následující půlhodině. To narušil až Dominik Urbančok, který se neúspěšně pokusil ohrozit Flodera v domácí bráně.

Gól visel ve vzduchu i při volném kopu Dresslera, ale jeho pokus přizvedl jeden z domácích a zařídil tak roh pro svůj tým. Po něm se před Floderem strhl menší závar, ale brněnská obrana si dokázala poradit. Poločas tak ovládla Zbrojovka těsně 1:0.

Hned z kraje druhé části se Rogožan protáhl až k brankáři Hodonína, pokusil se o střelu, ale Petráš si poradil a míč dostal na rohový kop. Poté mohla Zbrojovka zužitkovat akci Matuly, který se dostal k zakončení po brejku, ale Petráš si dokázal míč najít a vytěsnit nad branku.

Z následného rohu si domácí vypracovali velký tlak ve vápně, ale nikdo z domácích nedokázal protlačit míč do sítě. Ve velké šanci se ukázal po dvaceti minutách hry Kamenský, jehož lobovaný pokus notně protáhl Petráše, který vyrazil míč na roh. Domácím naopak zatrnulo po centru z pravé strany, kdy si míč našel Martin Holek a koníčkem přehodil břevno. Domácí se dočkali druhé branky v 71. minutě, kdy se Lacík dostal do rychlého brejku, přihrál míč přes osu Martinu Sedlákovi, jenž si poradil s obráncem, přelstil i brankáře a pod jeho tělem poslal míč do sítě - 2:0.

V závěru duelu začal opět hrozit Hodonín. Nejprve se po centru z pravé strany dostal k hlavičce Martin Holek, ale autora deseti branek ve druhé lize vychytal Floder. O minutu později už gólman nestačil. Po chybě v rozehrávce se Helísek dostal k míči na pravém křídle, poslal přesný míč do vápna, kde právě Martin Holek usměrnil míč za záda brněnského gólmana - 2:1.

Po opětovném rozehrání to byla naopak Zbrojovka kdo měl více ze hry, a přidala pojistku. Vzdušný souboj na kraji vápna s gólmanem Petrášem zvládl lépe Martin Zikl, který si následně vzal volný míč a poslal jej do opuštěné branky. Zbrojovka tak zvítězila nad Hodonínem 3:1 a po čtyřech kolech má na kontě dvanáct bodů.

Fotogalerie

Všechny fotografie